Στην Αυστραλία το 2020  οι καρχαρίες ξεπέρασαν  το ετήσιο ρεκόρ τους  για το πόσους ανθρώπους σκότωσαν

Στην Αυστραλία το 2020, οι καρχαρίες έχουν σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους όσους δεν έχουν σκοτώσει τα τελευταία 86 χρόνια. Και στο παρελθόν υπήρχαν πολύ περισσότεροι καρχαρίες, πάρα το γεγονός ότι στο παρελθόν οι παραλίες δεν προστατεύονταν από δίχτυα και φράχτες. Το 2020, επτά άτομα έχουν ήδη πεθάνει από επιθέσεις καρχαριών , κάτι που αποτελεί ρεκόρ τα τελευταία 86 χρόνια.

Επιπλέον, σε έξι από αυτές τις περιπτώσεις, οι επιθέσεις καρχαριών δεν προκλήθηκαν σε καμία περίπτωση από τους ανθρώπους. Οι ερευνητές δυσκολεύονται να πουν τι προκάλεσε τέτοια δραστηριότητα στους καρχαρίες να κάνουν επιθέσεις συχνά σε ανθρώπους χωρίς λόγο. Οι επιθέσεις καρχαριών σε κολυμβητές ή σέρφερ είναι συχνές στην Αυστραλία, αλλά οι θάνατοι είναι πολύ σπάνιοι.

Την τελευταία φορά που 7 άτομα σκοτώθηκαν από καρχαρίες μέσα σε ένα χρονο ηταν το 1934, αλλά τότε υπήρχαν πολύ περισσότεροι καρχαρίες. Η τελευταία θανατηφόρα επίθεση καρχαρία σε άνθρωπο στην Αυστραλία έγινε την προηγουμένη Κυριακή, όταν η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 52χρονου σέρφερ Endew Sharp σκοτώθηκε από καρχαρία . Οι φίλοι του τον είδαν τελευταία στα ανοικτά των ακτών του Wiley Bay στην Esperanza της Δυτικής Αυστραλίας, όταν ένας καρχαρίας του επιτέθηκε και τον δάγκωσε.

Ο Sharp έκανε σερφ με μια ομάδα φίλων του και αφού δέχθηκε επίθεση από έναν καρχαρία, δεν εμφανίστηκε ξάνα στην επιφάνεια του νερού. Η αστυνομία βρήκε αργότερα κομμάτια της στολής του και την σανίδα του στην παραλία Esperanza. Ο Mitch Capelli, ιδρυτής της Ocean Safety and Support Group, η οποία υποστηρίζει την ασφαλή κολύμβηση στους ωκεανούς, δήλωσε ότι η κοινότητα ζητά από τις αρχές να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις λεγόμενες "drumlines" - ειδικές παγίδες νερού με δόλωμα για καρχαρίες για να πιάσουν μεγάλους καρχαρίες που είναι επικίνδυνοι και που βρίσκονται κοντά στις παράλιες .

Το έκτο θύμα επίθεσης από καρχαρία ήταν ο 46χρονος Nick Slater, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από έναν καρχαρία στις αρχές Σεπτεμβρίου κοντά στη δημοφιλή παραλία Greenmount στο Κουίνσλαντ. Ο Slater έκανε σερφ όταν ένας καρχαρίας του επιτέθηκε και προκάλεσε πολλές πληγές ταυτόχρονα. Όταν το σώμα του Slater τραβήχτηκε στην ξηρά οι γιατροί που έφτασαν εγκαίρως δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν - ο καρχαρίας είχε δαγκώσει πόδι του και ο άντρας είχε χάσει ήδη πολύ αίμα.

Όλες αυτές οι επιθέσεις ανησυχούν όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τις αρχές της χώρας, διότι στην Αυστραλία είναι μόλις το τέλος του χειμώνα και το καλοκαίρι θα ξεκινήσει εδώ τον Δεκέμβριο. Χιλιάδες σέρφερ θα πάνε σε παραλίες. Η παραλία Greenmant είναι μια από τις παραλίες Gold Coast και πιστεύεται ότι αυτές οι παραλίες προστατεύονταν επαρκώς από τους καρχαρίες μέσω της χρήσης διχτυών και άλλων προφυλάξεων.

Στην Αυστραλία, κατά μέσο όρο οι καρχαρίες σκοτώνουν όχι περισσότερο από 1 άτομο ετησίως, το πολύ 2-3 άτομα από το 1958, το 2020 επτά θύματα ταυτόχρονα μέσα σε ένα χρόνο. Και η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα.Τις περισσότερες φορές οι επιθέσεις έγιναν από μεγάλους λευκούς καρχαρίες γνωστοί και ως καρχαρίες δολοφόνοι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications