Η εκδίκηση του Bird Witch: Ένας αστικός θρύλος από τη Βενεζουέλα

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, μια αγροτική οικογένεια της Βενεζουέλας γνώρισε τρόμο επι μήνες απο ένα φτερωτό τέρας "μάγισσα". Μέρος αυτής της ιστορίας είναι αληθινή, το που σταματάει η αλήθεια και που αρχίζει ο θρύλος ειναι άγνωστο, η οικογένεια στοιχειώθηκε από κάτι ανατριχιαστικό ειδικά στην περιγραφή αυτού του πλάσματος. Τώρα όλα αυτά είναι ένας από τους πιο διάσημους θρύλους στην πολη Rubio της Βενεζουέλας. Η πόλη Rubio της Βενεζουέλας ιδρύθηκε το 1794 και βρίσκεται στις Άνδεις, ανατολικά των συνόρων με την Κολομβία.

Είναι μια πόλη η οποία είναι αρκετά απομονωμένη από το άλλο μέρος της χώρας και έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την αρχική της αρχιτεκτονική του τέλη του 18ου αιώνα. Οι ντόπιοι διαβεβαιώνουν ότι εξακολουθούν να συμβαίνουν διάφορα παράξενα πράγματα στο παλιό τμήμα της πόλης. Η οικογένεια Mendoza ζούσε στην παλιά πόλη και ήταν μια πολύ μεγάλη οικογένεια τρεις γενιές - από παππούδες και γιαγιάδες έως πολλά εγγόνια. Ζούσαν σε ένα μεγάλο σπίτι αποικιακού στιλ που είχε μια υπαίθρια αυλή. Στην αυλή υπήρχαν μπανιέρες με φοίνικες.

Το 1997, μεταξύ των μελών της οικογένειας ήταν ο Juan 20 ετών και ήταν ο νεότερος από όλες τις αδελφές και τους αδελφούς του. Στην πόλη ήταν γνωστός ως καλός άντρας και όταν έκανε σχέση με ένα 20χρονο κορίτσι, τίποτα δεν προέβλεπε την εφιαλτική εξέλιξη γεγονότων. Στην τοπική παράδοση απαγορεύεται το σ@ξ πριν το γάμο(!) ..

Άλλα αποφάσισε να αγνοήσει τις παραδόσεις και να παραπλανήσει το κορίτσι σε προγαμιαίο σ@ξ, και του υποσχέθηκε γάμο. Το κορίτσι ήταν πολύ θρησκευτικό και φοβόταν αλλά τελικά την έπεισε. Και τότε αποδείχθηκε ότι ο Juan δεν είχε καμία πρόθεση να την παντρευτεί, και μετά απλώς την άφησε.

Το κορίτσι σοκαρίστηκε και "καταστράφηκε" από την προδοσία του Juan. Την εκμεταλλεύτηκε, την αφαίρεσε την αθωότητά της και έσπασε τον όρκο της προς τον Θεό. Σε μια πολύ θρησκευτική Καθολική Βενεζουέλα, ένα τέτοιο κορίτσι ηταν καταδικασμένο από ολόκληρη την κοινωνία. Και κανείς δεν θα τολμούσε να την κάνει γυναίκα του.

Η κοπέλα αποφάσισε ότι πρέπει να εκδικηθεί τον Juan Mendoza με τον πιο τρομερό τρόπο. Αφιερώθηκε στη μελέτη των σκοτεινών τεχνών και της μαύρης μαγείας και για χάρη του στόχου της αποφάσισε να θυσιάσει όχι μόνο την ψυχική της υγειά, αλλά και την ψυχή της. Σε αντίθεση με πολλές παραδόσεις, όπως η Σαντερία, που πιστεύουν ότι η μαγεία χωρίζεται σε μαύρη (κακή) και λευκή (καλή), στη Βενεζουέλα όλη η μαγεία θεωρείται μαύρη. Οι άνθρωποι που μελετούν τέτοιες σκοτεινές πρακτικές ονομάζονται Bruch (bruja). Αυτό είναι ένα ανάλογο της ευρωπαϊκής μάγισσας.

Τέτοια πράγματα γίνονται συχνά κρυφά από την οικογένειά τους, και η προηγουμένως ευσεβής καθολική γυναίκα ήξερε ότι η γιαγιά της ήταν bruch και είχε κάποιες υπερδυνάμεις. Αυτό το κορίτσι γνώριζε επίσης ότι αυτές οι υπερδυνάμεις μεταδόθηκαν σε αυτήν που τις κρατούσε σε καταστολή . Τώρα αποφάσισε να τις αποκαλύψει για εκδίκηση στον Juan. Εκείνο το βράδυ, τα μέλη της οικογένειας Mendoza ξύπνησαν από δυνατά κτυπήματα στην οροφή.

Προηγουμένως, ο Juan επέστρεψε στο σπίτι του αργά ως συνήθως αφού συναντήθηκε με την επόμενη φίλη του, και δεν ξύπνησε από τους ήχους. Αυτοί οι ήχοι σαν κτυπήματα συνοδεύονταν από ενα τρομακτικό ήχο σαν από μεγάλα νύχια να γδέρνουν κάτι, και στη συνέχεια μύριζαν μια έντονη μυρωδιά σάπιας σάρκας.Όταν η αδελφή του και αλλα μελή της οικογένειας, βγήκαν έξω από το σπίτι περίμεναν να δουν κάποιο ζώο στην οροφή και ήταν απροετοίμαστοι για αυτό που είδαν.

Στην άκρη της οροφής απο μεριά της αυλής, καθόταν ένας γιγαντιαίος γύπας. Αλλά δεν ήταν ένα συνηθισμένο πουλί - είχε τεράστια νύχια όχι μόνο στα πόδια του, αλλά και στα άκρα των φτερών του, και εκεί όπου έπρεπε να ήταν το κεφάλι του πουλιού, υπήρχε κεφάλι ενός ανθρώπου με ράμφος πουλιού στο πρόσωπό, μπορούσαν να διακριθούν τα αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του κοριτσιού που είχε εξαπατηθεί από τον Juan.

Έμειναν στην θέση τους για λίγο να κοιτάζουν αυτό το πλάσμα με τρόμο, και η μάγισσα τους κοιτούσε από ψηλά με τα μάτια της κόκκινα σαν κάρβουνα. Στη συνέχεια, τα μέλη της οικογένειας έτρεξαν να κρυφτούν στα δωμάτια του σπιτιού και έκλεισαν όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Τότε άρχισαν να προσεύχονται και συνέχισαν να το κάνουν μέχρι την αυγή.

Όταν βγήκε ο ήλιος το τέρας είχε φύγει. Πολλοί στην οικογένεια είχαν δει το κορίτσι με τον Juan πριν την αφήσει και ως εκ τούτου αναγνώρισαν το πρόσωπό της σε αυτό το τέρας. Και κατάλαβαν ότι μια τέτοια μεταμόρφωση σε τέρας χρειάζεται ισχυρή μαύρη μαγεία. Ήξεραν επίσης ότι ο Juan είχε εξαπατήσει αυτό το κορίτσι και συνειδητοποίησαν ότι αυτό το τέρας είχε έρθει να τιμωρήσει τον Juan.

Και άρχισαν λενε στον Juan να γυρίσει σε αυτό το κορίτσι, αλλά ηταν ήδη αργά. Το τρομακτικό τέρας πήγαινε στην οροφή του σπιτιού κάθε φορά που έβγαινε ο Juan με την άλλη κοπέλα . Αυτό το φτερωτό τέρας είχε φόβισε πολύ όλα τα μέλη της οικογένειας, αν και δεν προσπάθησε να επιτεθεί σε ανθρώπους. Τα μέλη της οικογένειας το είπαν στους γνωστούς και στους γείτονες αν μπορούν να άκουσαν τη στιγμή της άφιξης αυτού του πλάσματος από τον ήχο των φτερών του.Το φτερωτό τέρας δεν καθόταν πάντα στην οροφή, αλλά συχνά πετούσε σε κύκλους πάνω από το σπίτι, και όλα τα μέλη της οικογένειας από ηλικιωμένους έως παιδιά φοβόντουσαν κάθε νύχτα την επίσκεψη του.

Το φτερωτό πλάσμα κτυπούσε με τα νύχια του τις πόρτες, εκφοβίζοντας τους ανθρώπους. Μια νύχτα κάρφωσε τα νύχια του στην πόρτα το πολύ που όταν πέταξε, ένα από τα νύχια του βγήκε και έμεινε στο ξύλο της πόρτας. Αυτό συνέχισε για εβδομάδες και μήνες. Η οικογένεια ζούσε σε συνεχή φόβο. Ήξεραν ότι ο Juan προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε αυτό το κορίτσι, αλλά κατάλαβαν ότι οι ίδιοι δεν φταίνε σε τίποτα και δεν κατάλαβαν γιατί τους τιμωρούσε.

Τελικά, η οικογένεια πήγε να προσευχηθεί στην τοπική εκκλησία. Είπαν στον ιερέα τα πάντα, ο ιερέας ευλόγησε την οικογένεια δίνοντάς τους αγιασμένα κομποσκοίνια που έπρεπε να τα κρεμαστούν στην μπροστινή πόρτα και να ρίξουν στην οροφή αγιασμό. Όταν η μάγισσα πέταξε ξανά προς το σπίτι, δεν μπορούσε να προσγειωθεί στην οροφή, όποτε πήγε στην μπροστινή πόρτα. Και τότε έμοιαζε σαν να υπήρχε ένα αόρατο τείχος και τότε η μάγισσα πέταξε γύρω από το σπίτι μονο. Πετούσε και την επόμενη νύχτα, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο.

Αυτό συνεχίστηκε για αρκετές ακόμη εβδομάδες. Και τότε η οικογένεια αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσουν τις επιθέσεις της μάγισσας ήταν με τη βοήθεια μιας άλλης μάγισσας. Άρχισαν να ρωτούν τους που θα μπορούσαν να βρουν μια ισχυρή μάγισσα και τους είπαν ότι ζει μια στα βουνά. Αυτή η μάγισσα ήταν πολύτιμη στην περιοχή για την ικανότητά της να καταστρέφει κατάρες και ξόρκια από άλλες μάγισσες.Αλλά έπρεπε να πάει σε αυτή τη μάγισσα ο ίδιος ο Juan, και αφού περιπλανήθηκε στα περάσματα του βουνού, βρήκε το σπίτι αυτής της μάγισσας και ζήτησε την βοήθεια της και προσέφερε πολλά χρήματα ως ανταμοιβή.

Η μάγισσα συμφώνησε να βοηθήσει και είπε ότι πρέπει να της φέρει το νύχι που είχε μείνει στην πόρτα, καθώς και ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, το πιο ακριβό, και ένα συγκεκριμένο προσωπικό δώρο που του είχε κάνει όταν ηταν μαζί .Ο Juan επέστρεψε με όλα αυτά που ζήτησε και η μάγισσα άρχισε να εκτελεί το τελετουργικό - έβαλε το νύχι στο κρασί και στη συνέχεια άρχισε να λέει χριστιανικές προσευχές ανάποδα. Στη συνέχεια, είπε στον Juan να πιει ένα ποτήρι από αυτό το κρασί, και μετά έβαλε μια κατάρα στο νύχι και τον είπε να το κρεμαστεί στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού ως φυλαχτό.

Έκανε τα πάντα όπως τον διέταξε, και μετά από λίγες νύχτες η φτερωτή μάγισσα εμφανίστηκε. Αλλά τώρα, μόλις πλησίασε την μπροστινή πόρτα, έπεσε ξαφνικά στο έδαφος. Όταν η οικογένεια άνοιξε προσεκτικά την πόρτα, είδαν το σώμα του κοριτσιού να βρίσκεται στο έδαφος. Τώρα ηταν άπλα ένα ανθρώπινο σώμα χωρίς παραμορφώσεις.

Στη συνέχεια, το κορίτσι σηκώθηκε στα πόδια της. Ήταν χωρίς ρούχα και πολύ θυμωμένη και έφυγε , αλλά επέστρεψε την επόμενη νύχτα, και πάλι τώρα ήταν απλά ένα κορίτσι. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, ούτε να τρομάξει, πήγε αρκετές νύχτες ακόμα και ήταν εξοργισμένη που οι δυνάμεις της είχαν φύγει. Σταδιακά σταμάτησε να ενοχλεί την οικογένεια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications