Δήθεν εξέλιξη στο μυστήριο του αγνοούμενου σκάφους της πτήσης MH370 μετά από 6 χρόνια

Ένα περιστατικό που ίσως ρίξει φως στην τραγωδία με την πτήση MH370 σημειώθηκε στην Αυστραλία, καθώς συντρίμμια από αεροπλάνο ξεβράστηκαν σε ακτή του Queensland της Αυστραλίας.

Ένας ψαράς εντόπισε τα συντρίμμια στην παραλία και αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές. Η πρώτη εικασία ήταν πως πρόκειται για κομμάτια από κάποιο σκάφος, ωστόσο ο ψαράς που τα εντόπισε, ονόματι Mick Elcoate, πόσταρε φωτογραφίες στο Facebook για να λάβει απάντηση πως πρόκειται για συντρίμμια αεροπλάνου!

Προφανώς αμέσως έγινε σύνδεση με την μοιραία πτήση της Malaysia Airlines, η οποία τον Μάρτιο του 2014 είχε εξαφανιστεί από το πρόσωπο της Γης, ταξιδεύοντας από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο με 239 άτομα.

Η εκτίμηση μετά από εβδομάδες ερευνών ήταν πως η πτήση έχει συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό και ως εκ των πραγμάτων, ήταν αδύνατον να βρεθεί. Όλοι φυσικά οι επιβαίνοντας θεωρούνται νεκροί.

Το θρίλερ των ουρανών
Η πτήση 370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών (MH370/MAS370) επρόκειτο για δρομολόγιο επιβατηγού αεροσκάφους, το οποίο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας με προγραμματισμένο προορισμό το Πεκίνο της Κίνας. Η επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 227 επιβάτες από 15 χώρες, καθώς και 12 μέλη του πληρώματος. Την ίδια μέρα που εξαφανίστηκε, ξεκίνησε μια γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στον Κόλπο της Ταϊλάνδης και στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Στις 11/03/2014 η περιοχή έρευνας επεκτάθηκε στα Στενά της Μαλάκας, ενώ την επόμενη μέρα οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα μέχρι τα νησιά Ανταμάν της Ινδίας. Τις επόμενες μέρες η έρευνα επεκτάθηκε ακόμα περισσότερο, χωρίς όμως να υπάρχουν σημάδια για το τι απέγινε το αεροσκάφος.

Υπάρχουν υποψίες για αρπαγή του αεροσκάφους είτε από τον κυβερνήτη ή το συγκυβερνήτη είτε από αεροπειρατές, με δεδομένο ότι η πτήση συνεχίστηκε για ώρες μετά την εσκεμμένη απενεργοποίηση του συστήματος επικοινωνίας με το έδαφος.

Στις 29/07/2015 βρέθηκε στο νησί Ρεινιόν του Ινδικού ωκεανού ένα κομμάτι πτερυγίου πιθανότατα από πολιτικό αεροσκάφος. Οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να ανακαλύψουν αν προέρχεται από το μοιραίο Μπόινγκ ενώ πολλοί συγγενείς των θυμάτων αρνούνται να δεχτούν ότι αυτό το εύρημα επαρκεί, για να αποδειχθεί ότι η πτήση MH370 πράγματι έχει βρει μοιραίο τέλος, αν και οι ελπίδες για κάτι διαφορετικό είναι αποιροελάχιστες. Ούτως η άλλως από τους ερευνητές η πτήση 370 θεωρείται ακόμη αγνοούμενη, όπως ακριβώς και οι επιβάτες.

Στις 24/01/2016 βρέθηκε ένα κομμάτι μετάλλου στην Ταϊλάνδη, το οποίο αρκετά ρεπορτάζ άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να προέρχεται από την πτήση ΜΗ370. Κάτι τέτοιο, όμως, αποκλείστηκε από τους υπεύθυνους βάσει των κινήσεων των ρευμάτων των ωκεανών, οπότε η πτήση 370 συνεχίζει να παραμένει αγνοουμένη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications