Η μυστηριώδης εξαφάνιση του 10χρονου Juan Pedro που σχετίζεται με θειικό οξύ  έως με εξωγήινους

Μία από τις πιο παράξενες και άλυτες εξαφανίσεις, συνέβη σε ορεινό δρόμο στη νότια Ισπανία πριν από 34 χρόνια. Στις 24 Ιουνίου 1986, ένας οδηγός φορτηγού ο Andres Martinez ξεκίνησε ένα ταξίδι με ένα πολύ επικίνδυνο φορτίο - μετέφερε 5.200 γαλόνια θειικού οξέος που έπρεπε να μεταφερθούν από την πόλη της Καρταχένα στην πόλη του Μπιλμπάο στα βόρεια της χώρας των Βάσκων.

Μαζί με τον Andres στο φορτηγό ηταν και η σύζυγός του Carmen Gomez και ο 10χρονος γιος τους Juan Pedro . Ο οδηγός ήθελε να επισκεφθεί τη Χώρα των Βάσκων και αποφάσισε να επωφεληθεί από αυτήν την ευκαιρία και να πάρει μαζί του όλη την οικογένεια. Θα έπαιρνα πολλά χρήματα για την παράδοση του φορτίου, το ταξίδι άρχισε όπως συνήθως, όλη η οικογένεια περίμενε να έχει ένα καλό ταξίδι και ξεκούραση μετά την παράδοση. Αλλά συνέβη κάτι πολύ παράξενο.

Το απόγευμα της 24ης Ιουνίου και όλη τη νύχτα της 25ης Ιουνίου, ο Martinez οδηγούσε σχεδόν χωρίς στάση, μόνο περιστασιακά σταματούσε για λίγο, προκείμενου να φτάσει γρήγορα. Νωρίς το πρωί διάλεξε έναν ορεινό δρόμο που διασχίζει το πέρασμα Somosierra, βόρεια της Μαδρίτης ώστε να γλυτώσει δρόμο. Εδώ ο δρόμος δεν ηταν μεγάλος και με πολλές απότομες στροφές.

Ο Martinez ήταν έμπειρος οδηγός και είχε κάνει ταξίδια με το φορτηγό του στα πιο επικίνδυνα μέρη. Κάνεις δεν περίμενε το ξαφνικό ατύχημα. Αργότερα, πολλοί μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι μέχρι ένα σημείο το φορτηγό κινούνταν συνηθισμένα στο δρόμο . Αλλά ξαφνικά άρχισε να κινείται ακανόνιστα και η ταχύτητά του άρχισε να αυξάνεται φτάνοντας τα 86 μίλια την ώρα, και άρχισε να προσπερνά όλα τα αυτοκίνητα που έβρισκε μπροστά του . Κτύπησε ένα αυτοκίνητο και σε ένα άλλο έσπασε τον πλευρικό καθρέφτη χωρίς να το προσέξει. Όλοι οι οδηγοί σε αυτόν τον δρόμο άρχισαν να απομακρύνονται από το "τρελό" φορτηγό και στις 6:40 τοπική ώρα συνέβη το ατύχημα.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, το φορτηγό του Martinez ανατράπηκε και η μεγάλη δεξαμενή έσπασε, εκτοξεύοντας τοξικό θειικό οξύ σε όλες τις κατευθύνσεις, και χυνόταν στο δρόμο, γεμίζοντας ταυτόχρονα τον αέρα με ένα σύννεφο θανατηφόρου ατμού. Όταν έφτασαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, βρήκαν τα πτώματα του Martinez και της συζύγου του στην καμπίνα του φορτηγού.

Και οι δύο πεθάναν επί τόπου από τις αναθυμιάσεις του οξέος, το οξύ δεν είχε πέσει και στα σώμα τους. Εκείνη τη στιγμή, κανείς δεν ήξερε ότι μαζί με το Martinez εκτός την γυναικά του υπήρχε και ένα παιδί στην καμπίνα, έτσι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προχώρησαν στην εξουδετέρωση της πιθανής περιβαλλοντικής καταστροφής που προκλήθηκε από τη διαρροή του θειικού οξέος. Για τις επόμενες τρεις ώρες, συμμετείχαν στην προσπάθεια και οδηγοί που είχαν σταματήσει σε αυτό τον δρόμο , ώστε το τοξικό θειικό οξύ που χυνόταν από το φορτηγό να μην φτάσει στο κοντινό ποταμό Duraton. Έριξαν μεγάλες ποσότητες ασβέστη και άμμο στο δρόμο.

Όταν αφαιρέθηκε το θειικό οξύ γύρω από το φορτηγό, κατέστη δυνατή η καλύτερη εικόνα πως συνέβη το τροχαίο. Τότε βρέθηκαν στην καμπίνα παιδικά παιχνίδια, παιδικό μπουφάν, τσάντα με παιδικά πράγματα και μια κασέτα με παιδικά τραγούδια. Έγινε σαφές ότι υπήρχε ακόμη ένας τρίτος επιβάτης - ένα παιδί. Βρέθηκαν αμέσως μάρτυρες που επιβεβαίωσαν ότι είδαν το αγόρι στο παράθυρο του φορτηγού μόλις 20 λεπτά πριν από το ατύχημα στον ορεινό δρόμο.

Γιατί δεν βρέθηκε το σώμα του; οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι το σώμα του δεν θα μπορούσε να διαλυθεί εντελώς στο οξύ, ειδικά σε τόσο λίγο χρόνο μεταξύ του ατυχήματος και της ανακάλυψης των πτωμάτων του Martinez και της συζύγου του στην καμπίνα. Αυτό θα ήταν αδύνατο ακόμη και αν το σώμα του είχε βυθιστεί πλήρως σε οξύ.
Υπήρχαν διάφορες εικασίες ίσως το αγόρι άνοιξε την πόρτα και έφυγε πριν φτάσουν οι διασώστες;
Ή κάποιος τον απήγαγε;
Αλλά κανένας από τους άλλους οδηγούς δεν είδε το παιδί δίπλα στο δρόμο μετά το ατύχημα, και όταν έφεραν σκυλιά για το εντοπισμό του μήπως είχε φύγει από το σημείο δεν μπορούσαν βρουν τίποτα . Η αστυνομία έστειλε ελικόπτερο στην περιοχής και επίσης δεν βρήκε τίποτα .

Η αστυνομία εξέτασε προσεκτικά όλους τους αυτόπτες μάρτυρες. Εν τω μεταξύ, όλο και πιο περίεργα πράγματα εμφανίστηκαν στην υπόθεση. Το πρώτο πράγμα που ανακάλυψαν ήταν ότι δεν υπήρχε λόγος το φορτηγό του Martinez να συμπεριφέρεται ως "τρελό" στο δρόμο πριν από το ατύχημα. Τα φρένα του ηταν σε άριστη κατάσταση. Τότε ίσως κοιμήθηκε στο τιμόνι; προφανώς όχι αφού έκανε προσπεράσεις και ανέπτυξε ταχύτητα .Οι ιατρικοί φάκελοι του Martinez ελέγχθηκαν και δεν υπήρχαν προβλήματα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τι συνέβη.

Όταν ελέγχθηκαν οι μετρήσεις των οργάνων του φορτηγού και ο ταχογράφος , βρήκαν κάτι άλλο περίεργο: σε αυτόν τον ορεινό δρόμο, το φορτηγό είχε σταματήσει περίπου δώδεκα φορές σε 20 λεπτά, οι στάσεις ήταν πολύ μικρές το πολύ 20 δευτερόλεπτα. Δηλαδή, δεν ήταν θέμα αστοχίας φρένων η κάποια άλλη βλάβης στο φορτηγό, άλλα κάτι συνέβη στον οδηγό. Σταμάτησε για κάποιο λόγο δέκα φορές και στη συνέχεια να οδηγεί με ταχύτητα. Δεν υπήρχε λογικός λόγος να εξηγηθεί μια τέτοια παράξενη συμπεριφορά.

Και τότε άρχισαν να εμφανίζονται ακόμη πιο παράξενες και φανταστικές λεπτομέρειες. Ο οδηγός, του οποίου το αυτοκίνητο χτυπήθηκε από το φορτηγό του Martinez, και είχε σταματήσει είπε ότι αμέσως μετά το ατύχημα, στάματησαν δύο "ξένοι" σε ένα λευκό φορτηγό. Ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα, πολύ ψηλοί με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια, έμοιαζαν με τη Σουηδούς. Ο οδηγός είπε ότι μίλησαν με ασυνήθιστη προφορά και ότι η γυναίκα δήλωσε ότι ήταν νοσοκόμα και τον ρώτησε αν χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

Αργότερα, δύο τοπικοί βοσκοί είπαν ότι είδαν επίσης ένα λευκό φορτηγό με ένα ξανθό ζευγάρι στο δρόμο. Ταυτόχρονα, μάρτυρες είδαν ότι αυτοί οι περίεργοι άνθρωποι είχαν φτάσει πρώτοι στο ατύχημα και περπατούσαν κατά μήκος του δρόμου που ηταν γεμάτο με οξύ, και το οξύ δεν τους προκάλεσε καμιά ζημιά. Και όταν οι «Σκανδιναβοί» έφτασαν στο αναποδογυρισμένο φορτηγό του Martinez, «έβγαλαν ένα πακέτο από εκεί» και έπειτα έφυγαν γρήγορα.

Οι αρχές προσπάθησαν ανεπιτυχώς να βρουν αυτό το παράξενο ζευγάρι και το λευκό φορτηγό, αλλά κανείς άλλος δεν τους είδε. Η υπόθεση έγινε ακόμη πιο παράξενη όταν αναφέρθηκε ότι ο χαμένος Juan Pedro είχε εντοπιστεί σε άλλο μέρος και ένα χρόνο μετά υπό εξίσου περίεργες συνθήκες.

Το 1987, μια ηλικιωμένη γυναίκα, συνοδευόμενη από ένα αγόρι που έδειχνε 10-11 ετών, πλησίασε έναν δάσκαλος σχολής οδηγών στη Μαδρίτη και ρώτησε πού ήταν η αμερικανική πρεσβεία. Είχε ξένη προφορά, οπότε ο άντρας πίστευε ότι ήταν ξένοι ρώτησε από που ειναι, η γυναίκα του είπε ότι ήταν στην Ισπανία για περίπου έξι μήνες, και τότε το αγόρι μίλησε κανονικά την τοπική ισπανική διάλεκτο. Το τι είπε το αγόρι δεν διευκρινίζεται, αλλά η ηλικιωμένη γυναίκα έδειχνε "ανήσυχη" και έφυγε σε άγνωστη κατεύθυνση με το αγόρι. Αργότερα, αυτός ο δάσκαλος σχολής οδηγών παρακολουθούσε τηλεόραση και είδε ένα πρόγραμμα για τον χαμένο Juan Pedro. Αναγνώρισε αμέσως ότι το αγόρι που ηταν με αυτη την γυναικά ηταν ο χαμένος Juan Pedro.

Δεκαετίες μετά από αυτό το περίεργο γεγονός, πολλές εκδοχές έχουν προταθεί για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε αυτόν τον ορεινό δρόμο το 1986. Κάποιοι λένε ότι ο Martinez είχε σχέση με εμπόρους ναρκωτικών και ότι γι 'αυτό σταματούσε τόσο συχνά, και ότι αυτοί ήταν που απήγαγαν το αγόρι και το πακέτο ναρκωτικών.
Υπάρχει επίσης μια εκδοχή ότι το παιδί απήχθη στην είσοδο του ορεινού δρόμου και αυτός είναι ο λόγος που ο Martinez οδηγούσε το φορτηγό του τόσο πολύ γρήγορα για να προλάβει τους απαγωγείς. Αυτό δεν έχει λογική γιατί λοιπόν να σταματήσει στο δρόμο δεκάδες φορές;
Η τελευταία εκδοχή λέει ότι οι σκανδιναβικοί εξωγήινοι (Nordic aliens) συμμετείχαν σε όλο αυτό και προκάλεσαν το ατύχημα. Υποτίθεται ότι ήθελαν να απαγάγουν ένα αγόρι, ο Martinez το κατάλαβε και για αυτό επέλεξε τον ορεινό δρόμο για τους αποφύγει και προσπάθησε να σώσει τον γιο του. Και οι πολύ συχνές στάσεις ήταν στην πραγματικότητα προσπάθειες των εξωγήινων να σταματήσουν το φορτηγό του Martinez. Και το παράξενο "πακέτο" που πήραν από το φορτηγό ηταν το παιδί. Ερευνητές που ασχολήθηκαν με το θέμα δεν μπόρεσαν να βρουν κάμιά απάντηση τι συνέβη ..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications