Αντι-drone ασπίδα στη Βουλή για την προστασία της «φιδοφωλιάς» των ελληνόφωνων και υπηρετών τους

Σε «θωράκιση» της Βουλής προχωρά η Ελληνική(?) Αστυνομία βάζοντας ρότα για την υλοποίηση του σχεδίου για την δημιουργία «ασπίδας» κατά των drone προκειμένου να είναι δυνατή η αποφυγή χτυπήματος από μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. (δηλαδή των ελληνόφωνων) είναι να εξοπλιστεί με την απαραίτητη τεχνολογία προκειμένου να προφυλαχθούν τόσο η Βουλή αλλά και άλλα κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεννόηση με την Βουλή, προχωράει υλοποίηση του σχεδίου προμήθειας του αντιdrone συστήματος με την αγορά να γίνεται από τα χρήματα που βρίσκονται στο Ταμείο της Βουλής και όχι από το τακτικό προϋπολογισμό.Και θα κοστίζει 100 φόρες πάνω από την άξια επίσης δεν βάλουν από το μισθό τους οι υπάλληλοι της δημοκρατίας Α.Ε

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αγορά θα γίνει με τη διαδικασία του απορρήτου προκειμένου οι λεπτομέρειες των συστημάτων να μην γίνουν γνωστές και κατ επέκταση να έχει η ΕΛ.ΑΣ. το αντίστοιχο πλεονέκτημα σε σχέση με όποιον θέλει να πλήξει το εν λόγω σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως η ελληνική πλευρά είχε επαφές με Ισπανούς αξιωματούχους που ήδη έχουν εγκαταστήσει το αντίστοιχο σύστημα έτσι ώστε να γίνει μία πρώτη γνωριμία με την τεχνολογία αυτή, μέγα επιστήμη! μια περιστρεφόμενη κεραία τύπου ραντάρ αρκεί.

Το εν λόγω σύστημα θα εντοπίζει τα ραδιοσήματα των drones και θα τα αποτρέπει από το να πετάξουν δημιουργώντας παρεμβολές στο σύστημά τους.

Στόχος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να μην προστατευθεί μόνο η Βουλή αλλά το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και άλλα κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications