Δημοσκόπηση Prorata: Πρώτη Η ΝΔ – Το Πιο Ικανό Κόμμα Και Πιο Κοντά Στην Κοινωνία (!)

Πρώτο και με διαφορά παραμένει σε δημοφιλία το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από σχεδόν 15 μήνες διακυβέρνησης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Prorata.

Πιο αναλυτικά η Νέα Δημοκρατία είναι το ικανότερο κόμμα για να κυβερνήσει τον τόπο εκτιμά η πλειοψηφία (το 52%) των συμμετεχόντων της συγκεκριμένης έρευνας. Δεύτερο μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με (34%), όμως για πρώτη φορά το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται πως κλείνει αισθητά την ψαλίδα του από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, αφού συγκεντρώνει το 31%. Το κόμμα που εκλαμβάνεται ως το λιγότερο ικανό σε αυτό τον τομέα είναι η Ελληνική Λύση (7%).

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεγαλύτερη μερίδα των ερωτώμενων (42%) πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά στις ανησυχίες και τα προβλήματα της κοινωνίας, ενώ τη συγκεκριμένη άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το 34% των συμμετεχόντων. Στην τελευταία θέση της σχετικής μέτρησης βρίσκεται η Ελληνική Λύση (11%).

Περίπου 6 στους 10 είδαν, άκουσαν ή διάβασαν την ομιλία ή τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ. Μεταξύ αυτών, το 46% δήλωσε απόλυτα ή αρκετά ικανοποιημένο, ενώ το 54% καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένο. Αντίστοιχα, περίπου 5 στους 10 έπραξαν αντίστοιχα σε σχέση με την ομιλία ή τη συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, εκ των οποίων το 41% έμεινε αρκετά ή απόλυτα ικανοποιημένο και το 59% καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένο.

Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, καθώς το 48% των συμμετεχόντων σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, οι αρνητικές εντυπώσεις προς το πρόσωπο του αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με την μέτρηση του Ιουνίου από το 43% στο 47%. Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ο δεύτερος δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με 36% θετικές εντυπώσεις και χωρίς σημαντικές μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επιτυγχάνει αξιοσημείωτη αύξηση της δημοφιλίας του κατά 6%. Στην τέταρτη θέση καταγράφεται η Φώφη Γεννηματά, ενώ έπονται ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ποιοι υπουργοί κερδίζουν και ποιοι χάνουν
Τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της κυβέρνησης μεταξύ της σημερινής εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Νικος Δένδιας (90% θετικές εντυπώσεις), ενώ ακολουθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (89%), ο Κυριάκος Πιερακκάκης (88%) και ο Κωστής Χατζηδάκης (83%).

Ενώ ως τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στο σύνολο των συμμετεχόντων ανιχνεύονται ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνοντας θετικές εντυπώσεις από το 51% των ερωτηθέντων, ενώ ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (48%), ο Ανδρέας Ξανθός (47%), ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης (45%), ο Κωστής Χατζηδάκης (43%), η Έφη Αχτσιόγλου (42%) και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (42%).
Ποια πρόσωπα έχουν τα μεγαλύτερα… σκαμπανεβάσματα
Τα πρόσωπα που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση της δημοφιλίας τους είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ την μεγαλύτερη μείωση η Νίκη Κεραμέως, η Λίνα Μενδώνη και ο Βασίλης Κικίλιας.Πηγή: tilestwra.com

Τα άνωθεν τα λενε οι έγκυρες πήγες τους και τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν ανάλογα πιο κόμμα τους προωθούν κάθε φορά και κάτω τι συμβαίνει στα αλήθεια :

Ακόμα και αυτοί ειναι πολλοί όμως, και δεν άφορα καθόλου αν αυτοί που έχουν πατήσει like τον ψηφίζουν , αρκεί που έχουν πατήσει like σε έναν πιόνι, το ευχάριστο γεγονός ειναι ότι δεν θα ξαναγεννηθείς στα μαύρα χρονιά που έρχονται ακόμα ειναι αρχή, και που δημιούργησαν οι ίδιοι που θα τα βιώσουν σε επέμενες ζωές τους, η εποχη της αμαρτίας όπως λένε σε κάτι μαρξιστικές σελίδες τους facebook, ακόμα ειναι αρχή....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications