Δερμιτζάκης: «Ξέρουμε ότι ειδικά οι νέοι θα πάνε σε άλλες περιοχές, για να αποφύγουν τα νέα μέτρα» (video)

«Ήπια» χαρακτήρισε ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης τα νέα μέτρα της κυβέρνησης με την καθολική χρήση της μάσκας και την απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 00:30 και 05:00 στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, εκτιμώντας ότι οι νέοι -κυρίως- ενδέχεται να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως δεν ισχύουν σε όλη την επικράτεια για να βγουν να διασκεδάσουν!

«Δεν είναι καν ήπιο lockdown. Αυτό που αποτρέπει με έναν πιο άμεσο τρόπο, είναι οι συγκεντρώσεις σε πλατείες και άλλους χώρους, όπου ο κόσμος δεν είναι συντεταγμένος», είπε ο καθηγητής μιλώντας την Παρασκευή σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε πως «αν τα μέτρα είχαν ληφθεί νωρίτερα, σε όλη τη χώρα, θα είχαμε πολύ περισσότερα όπλα και δεν είχαμε επιπτώσεις στην οικονομία».

Η επιβολή των μέτρων μόνο στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4 σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον κ. Δερμιτζάκη. «Ξέρουμε ότι θα προσπαθήσουν πολλοί να τα αποφύγουν και να πάνε σε άλλες περιοχές. Ειδικά οι νέοι. Μου έλεγε κάποιος ότι οι νέοι θα φύγουν από την Πάτρα, θα πάνε στη Ναύπακτο να διασκεδάσουν και θα γυρίσουν στις 6 το πρωί. Άρα, δεν καλυπτόμαστε, γιατί το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να μολυνθούν και οι άλλες περιοχές», προειδοποίησε.

Με ραντεβού
Καταλήγοντας, ο καθηγητής θεωρεί ότι, πλέον, όλες οι δραστηριότητες που κάνουν οι πολίτες, ακόμα και τα ψώνια σε ένα κατάστημα ρούχων, θα πρέπει να γίνονται με ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Δείτε την τοποθέτηση του καθηγητή Γενετικής:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications