Ρόδο... 36χρονη ανάγκασε άνδρα να κάνει ανάληψη 2.500 ευρώ υπό την απειλή όπλου

Η ποινή κάθειρξης των 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 36χρονη αλλοδαπή από τη Νιγηρία η οποία κατηγορείται ότι μαζί με άλλα δύο άτομα, ανάγκασαν 27χρονο Νορβηγό υπό την απειλή όπλου, να «σηκώσει» 2.500 ευρώ από το λογαριασμό του και να τους τα δώσει!

Το περιστατικό είχε συμβεί στη Ρόδο το καλοκαίρι του 2017 και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ωστόσο την Τετάρτη, οπότε και προσδιορίστηκε η εξέτασή της δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου η Νιγηριανή, όμως η δίκη έγινε κανονικά και η αλλοδαπή κρίθηκε ένοχη για ληστεία κατά συναυτουργία χωρίς ελαφρυντικό και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία που έκανε ο Νορβηγός ο οποίος και δήλωσε ότι η αλλοδαπή μαζί με δύο άγνωστους άνδρες και υπό την απειλή πιθανώς όπλου τον εξανάγκασαν να «σηκώσει» χρήματα από τέσσερα ΑΤΜ συνολικού ποσού 2.500 ευρώ και να τους τα δώσει!

Πιο συγκεκριμένα, στις 14 Ιουλίου 2017 στις 4.30 τα ξημερώματα εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο 27χρονος Νορβηγός και κατήγγειλε ότι περίπου μιάμιση ώρα νωρίτερα είχε πάει σε ΑΤΜ στην πόλη της Ρόδου προκειμένου να κάνει ανάληψη 200 ευρώ. Την ώρα εκείνη είδε την 36χρονη Νιγηριανή να βρίσκεται πίσω του, ενώ αισθάνθηκε και ένα αντικείμενο (πιθανότατα όπλο) να τον ακουμπάει στη πλάτη.

Ο ίδιος δήλωσε ότι μαζί με την αλλοδαπή βρίσκονταν και άλλοι δύο άνδρες και από κοινού τον εξανάγκασαν να πάει σε άλλα τρία ΑΤΜ και να κάνει ανάληψη συνολικού ποσού 2.500 ευρώ τα οποία και τους έδωσε.

Μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 36χρονη Νιγηριανή η οποία αναγνωρίστηκε από τον αλλοδαπό και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Παρά τις έρευνες των διωκτικών αρχών δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των δύο άλλων δραστών και έτσι σε δίκη παραπέμφθηκε μόνο η Νιγηριανή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications