Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ευρώπη τρέμει τον στρατό μας»

Στην Τουρκία θριαμβολογούν καθώς η τουρκική «Takvim» αναφερόμενη στην τουρκική άσκηση «Μεσογειακή Καταιγίδα» υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν επέτρεψε το ψεύτικο νταηλίκι της Ευρώπης, η οποία βλέπει τη δύναμη της και «τρέμει».

«Με τα μάτια μας στο αέριο και στο πετρέλαιο, η Τουρκία δεν επέτρεψε το ψεύτικο νταηλίκι. Η αποικιακή φλέβα της Ευρώπης ζωντάνεψε. Στο ένα χέρι με ένα καρότο και στο άλλο το ραβδί, προσπάθησε να αδράξει τους ενεργειακούς πόρους της Μεσογείου», σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο ελεγχόμενος από τον Ερντογάν τουρκικός Τύπος δημιουργεί κλίμα κατά του Μ.Μακρόν που αποτελεί τον μόνο πραγματικό αντίπαλο του Τούρκου προέδρου, αποκαλώντας του «μασκαρά».

Διαμορφώνει την άποψη πως η ΕΕ δεν πρόκειται να κάνει τίποτε εναντίον της Τουρκία και δεν διαθέτει την δύναμη να το κάνει. Η αλήθεια είναι πως οι Ευρωπαίοι δεν έχουν την διάθεση να το κάνουν γιατί οικονομικά αν το ήθελαν μπορούσαν να πλήξουν άσχημα την τουρκική οικονομία.

Αναφέρει πως 83 εκατομμύρια Τούρκοι είναι ενωμένοι για να αρπάξουν τους ενεργειακούς πόρους από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.«Η Άγκυρα από την άλλη πλευρά έστειλε το Ναυτικό και την Αεροπορία στην περιοχή σε μια επίδειξη δύναμης και όλοι στην Ευρώπη έχουν παγώσει», λέει το δημοσίευμα παρουσιάζοντας ως ναυαγούς τους Ευρωπαίους, τον Νετανιάχου αλλά και Τούρκους πολιτικούς- αντίπαλους του Ερντογάν.

Μάλιστα, με τίτλο ‘μασκαραλίκι’ δείχνει τον Μακρόν να φοράει και να βγάζει την μάσκα του Κ.Μητσοτάκη.Οι αναφορές της εφημερίδας δείχνουν πως η Άγκυρα δεν υπολογίζει καθόλου την ΕΕ και πως θεωρεί ότι πίσω από την Ελλάδα βρίσκονται οι Βρυξέλλες οι οποίες επί του πρακτέου δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα πέρα από κάποιες δηλώσεις και αυτές «ίσης κατανομής» που εξισώνουν θύμα και θύτη και απαιτούν από την Ελλάδα να προσέλθει σε διάλογο με την Τουρκία για τα δικά της περιουσιακά στοιχεία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications