Συρία: Μπήκαν τα θεμέλια για την νέα – Αγιά Σοφιά

Η τελετή τοποθέτησης της πρώτης πέτρας στο εργοτάξιο της νέας Αγίας Σοφίας πραγματοποιήθηκε στο χωριό Σκαλμπιά στην επαρχία Χαμά.

Ο διοικητής της ομάδας ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, ο στρατηγός Αλεξάντερ Τσαϊκό, ο μητροπολίτης Χαμά Νικόλαος Μπαλμπάκα και άλλοι προσκεκλημένοι συμμετείχαν επίσης στην αποκάλυψη του μνημείου.

«Ο θεμέλιος λίθος μιας Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει μεγάλη σημασία για την ενίσχυση της ειρήνης στην αρχαία συριακή γη. Θα είναι μια ιστορική γέφυρα μεταξύ των καλύτερων πνευματικών και ηθικών παραδόσεων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος », δήλωσε ο Τσαϊκό στην τελετή, που ανέφερε το TASS .

Σχεδιάζεται επίσης να ανεγερθεί ένα μνημείο Ρώσων και Συρίων στρατιωτών που πέθαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου ενάντια στους τρομοκράτες κοντά στο ναό. «Ιδιαίτερη σημασία έχει το μνημείο Ρώσων και Συρίων στρατιωτών που πέθαναν στο έδαφος της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας. Στέκονταν δίπλα-δίπλα στο μονοπάτι της διεθνούς τρομοκρατίας, απελευθερώνοντας τη μακρόχρονη συριακή γη από τους εισβολείς. Αυτό δεν είναι απλώς ένα μνημείο για τα θύματα, αλλά είναι σύμβολο αδελφικής φιλίας », σημείωσε ο στρατηγός.

Στο χωριό, σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Κατά τη διάρκεια του πολέμου έγιναν σκληρές μάχες με μέλη παράνομων ένοπλων ομάδων, και ως εκ τούτου αποφάσισαν να χτίσουν το νέο ναό σε αυτό. Η κατασκευή ξεκίνησε από τον διοικητή της τοπικής πολιτοφυλακής, Nabdel al-Abdullah, ο οποίος είπε ότι η νέα εκκλησία θα είναι παρόμοια με την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, όπου οι μουσουλμανικές προσευχές επανήλθαν πρόσφατα.

«Εδώ θα προσευχηθούμε για τις ψυχές των μαρτύρων εκ Συρίας αλλά και Ρώσων. Η ιδέα μας να χτίσουμε μια νέα Αγία Σοφία. Αυτός ο ναός θα είναι μια ανάμνηση για τους Σύριους και τους Ρώσους, για όλους τους πιστούς στον κόσμο », δήλωσε ο Al-Abdullah στους δημοσιογράφους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications