Σύψας: «Κάθε φορά που λαμβάνεται ένα νέο μέτρο ρίχνουμε μια πιστολιά στην οικονομία» (video)

«Αν τηρήσουμε τα υπάρχοντα μέτρα, δεν θα χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα», είναι η επισήμανση των λοιμωξιολόγων στον κόσμο, με αφορμή τις συνεχιζόμενες εικόνες συνωστισμού στις πλατείες της Αθήνας. Τόσο ο Νίκος Σύψας, όσο και ο Χαράλαμπος Γώγος στάθηκαν σε αυτό ζητώντας από τις νεαρότερες ηλικίες να τηρήσουν τα μέτρα, καθώς «κάθε φορά που λαμβάνεται ένα νέο μέτρο ρίχνουμε μια πιστολιά στην οικονομία»».

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας, μιλώντας στο MEGA, σχολίασε ακριβώς αυτό: «Να τηρήσουμε τα μέτρα που πήραμε. Εύκολο αλλά και καταστροφικό να παίρνουμε νέα μέτρα. Αν τηρήσουμε τα υπάρχοντα μέτρα, δεν θα χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα. Κάθε φορά που λαμβάνεται ένα νέο μέτρο ρίχνουμε μια πιστολιά στην οικονομία».

Για το κλείσιμο των περίπτερων και των μίνι μάρκετ, υποστήριξε: «Αυτό έχει την έννοια ότι σταματάει την πώληση αλκοόλ. Το αλκοόλ δρα χαλαρωτικά και οδηγεί τους νέους να βγάλουν τις μάσκες, και να έρχονται πιο κοντά. Γι’ αυτό λήφθηκε αυτό το μέτρο, ειδικά για την Αττική. Όποιο μέτρο κι αν ληφθεί, αν ο οποιοσδήποτε είναι αποφασισμένος να συνωστιστεί θα το κάνει.

Δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομία σε κάθε πλατεία. Άσχημο και λυπηρό να βλέπεις τόσο κόσμο να παραμελεί τα μέτρα, τόσο ελαφρά τη καρδία. Οι νέοι άνθρωποι δεν ακούν τους μεγαλύτερους» είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να πάψει αυτή η ηλικιακή ομάδα να πάψει να διασπείρει τον ιό».

Για τις καταλήψεις στα σχολεία, ο κ.Σύψας τόνισε πως «είναι παράξενο η κοινωνία να δίνει σκληρή μάχη για να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά και οι μαθητές να κάνουν κατάληψη. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί πρέπει να τηρούν τα μέτρα».

Για το αν θα επιβληθεί μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας για τους άνω των 65, με επαναφορά των SMS, απάντησε: «Δεν έχει γίνει τέτοια εισήγηση από την επιτροπή μας. Kαι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επiβάλλουν. Είναι άδικο μέτρο να περιορίσουμε μια ομάδα συμπολιτών σπίτι, όποια ομάδα και αν είναι αυτή».

Δερμιτζάκης: «Δεν είναι λύση το να απαγορεύουμε δραστηριότητες»
Ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης σχολίασε στο OPEN τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που ελήφθησαν από την κυβέρνηση και εξήγησε με ποιόν τρόπο αυτά λαμβάνονται. To τι ψέματα λένε εδώ δεν λέγεται , και μίλανε για "πολίτες" λες και μίλανε για ζώα που επειδή βάζουν πολλούς "ειδικούς" δεν υπακούν για να μπουν στο μαντρί

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Μετά από τόσους μήνες έφαγε η ταλαίπωρη η Οικονομία τόσες σφαίρες που έχει πέσει σε κώμα και είναι στην ΜΕΘ...
Αν πάρετε κι άλλα μέτρα είναι σαν να τραβάς τα σωληνάκια βρυκόλακα ...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications