Πεταμένοι φάκελοι συνταξιούχων στο πάτωμα και ποντίκια να τρώνε τις καρτέλες τους

Τριτοκοσμικές εικόνες περασμένων δεκαετιών αντικρίζουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι στα κατά τόπους υποκαταστήματα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός όλο εξαγγέλλεται, όπως η ψηφιακή σύνταξη όλο διαφημίζεται από το υπουργείο Εργασίας και όλο έρχεται, ο ΕΦΚΑ μετονομάστηκε σε e-ΕΦΚΑ από τον κ. Βρούτση, αλλά οι απόμαχοι της εργασίας αναγκάζονται να περιμένουν δύο και τρία χρόνια για να πάρουν τη σύνταξή τους και αυτή πετσοκομμένη.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από το κεντρικό κτήριο του ΝΑΤ, όπου κείτονται στο πάτωμα πεταμένοι φάκελοι συνταξιούχων ναυτικών με τα προσωπικά τους δεδομένα εκτεθειμένα. Και μπορεί να θυμίζει μιαν άλλη εποχή, όταν βλέπαμε τα ποντίκια να τρώνε τις καρτέλες με τα ένσημα των συνταξιούχων, αλλά είναι τραβηγμένη την εβδομάδα που μας πέρασε.

Ενδεχομένως η διοίκηση του ΝΑΤ και το υπουργείο Εργασίας να εκτίμησαν ότι η πανδημία τούς επιτρέπει να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Ωστόσο, δεν μπορούν οι περιορισμοί λόγω της υγειονομικής κρίσης να δικαιολογούν τα πάντα!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications