Παγώνη: «Μάσκες παντού - Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα το μέτρο»

Συνεχίζεται η τρομοκρατία για τον κορωνοϊό, αλλά και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ακόμα και αν δεν έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα κατά πόσο τελικά προστατεύει.

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική και τον τρόπο που θα ελεγχθεί η διασπορά.

Η Παγώνη υπεραμύνθηκε της γενικευμένης χρήσης της μάσκας στην Αττική, «είναι το πιο βασικό και πρέπει να γίνει τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει εφαρμοστεί, θα σώζει ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν παρθεί κι αυτό το μέτρο και γίνει μία επανεκτίμηση σε 15 μέρες και έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αύξηση διασωληνωμένων, αύξηση θανάτων, αύξηση νοσηλευομένων τότε θα πρέπει τα μέτρα να είναι πιο σκληρά.

Το πρόβλημα είναι οι συνωστισμοί, στις πλατείες, στα πάρκα κλπ κι επειδή την ημέρα ο κόσμος πρέπει να δουλέψει, η οικονομια πρέπει να ενισχυθεί, το βράδυ θα πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα, εκεί που υπάρχει συνωστισμός, εκεί δεν ακούει κανένας, δεν κρατάνε αποστάσεις», πρόσθεσε, αναφορικά με τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες και την αυστηροποίηση των μέτρων.

Σε ερώτηση για την κατάσταση στα ΜΜΜ τόνισε: «ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα από το Υπ. Μεταφορών. Ο κόσμος δεν μπορεί να συνωστίζεται». Σημείωσε κλείνοντας ότι ο συνωστισμός είναι αυτός που πρέπει να αποφευχθεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications