Ο Τραμπ φοβάται νοθεία λόγω επιστολικής ψήφου: «To Aνώτατο Δικαστήριο πρέπει να είναι έτοιμο»

O Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται σε περίπτωση ήττας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου να να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα στη δικαιοσύνη καθώς θεωρεί πολύ πιθανό ότι θα υπάρξει εκτεταμένη νοθεία εναντίον του λόγω της επιστολικής ψήφου.

«Θα δούμε τι θα γίνει», απάντησε ο Τραμπ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν εγγυάται την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας, υπονοώντας ότι ο θα ηττηθεί από τον «Sleepy» Joe Biden.

Ο Τραμπ τόνισε ότι θα υπάρξει «συνέχεια» της κρατικής εξουσίας στη χώρα.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ετοιμάζεται να ανακοινώσει ποιο πρόσωπο προτείνει να καταλάβει άμεσα την έδρα που έμεινε κενή στο εννεαμελές Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά τον θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Θέλει το Ανώτατο Δικαστήριο να είναι έτοιμο και λειτουργικό για να κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών.
Λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει πως θέλει η Γερουσία να εγκρίνει την υποψηφιότητα που θα προτείνει για το Ανώτατο Δικαστήριο πριν τις εκλογές γιατί πιστεύει ότι θα πρέπει να αποφασίσει για ένα αμφισβητούμενο αποτέλεσμα:μ «Το εκλογικό αποτέλεσμα θα καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εννέα δικαστές».

Ενόψει των φετινών εκλογών, ο Τραμπ έχει θεωρεί πολύ πιθανό το ενδεχόμενο νοθείας, ειδικά στις επιστολικές ψήφους.
Φυσικά έχουν εμφανιστεί οι γνωστοί «ειδικοί» πολιτολόγοι στις ΗΠΑ οι οποίοι αντιτείνουν ότι η νοθεία είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά δεν πείθουν το Ν.Τραμπ ο οποίος χαρακτηρίζει «καταστροφή» τη διαδικασία αυτή.

Οι Δημοκρατικοί ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στις εκλογές με επιστολική ψήφο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications