Λινού: Αν είχαμε κατεβάσει το στρατό στα ΜΜΜ ίσως είχαμε αποτρέψει θανάτους (!)

Καθολική χρήση μάσκας και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους, ακόμα… κι όταν είμαστε μόνοι μας, λέει η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού!

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην πρόληψη, παρόλο που πέσαμε έξω γιατί δεν εφαρμόσαμε τα μέτρα για τον κορωνοϊό εγκαίρως», τόνισε, μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

«Αν δεν προλάβουμε να αναστρέψουμε την πανδημία, μετά η αντιμετώπιση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και για μερικούς θα είναι αδύνατη» υπογράμμισε η κ. Λινού και ανέφερε ότι για τη λήψη επιπλέον μέτρων δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αριθμητικά, αλλά «πρέπει η πολιτεία και οι πολίτες να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, με συναίνεση και αισιοδοξία για να αναστρέψουμε την κατάσταση».

Η καθηγήτρια, επιπλέον, επεσήμανε ότι πρέπει «να προσπαθήσουμε άμεσα και να μην περιμένουμε την άλλη Δευτέρα για να λάβουμε μέτρα» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να λάβουμε μέτρα σήμερα».

Ανέφερε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε τα κρούσματά μας με αυτά άλλων χωρών, καθώς σε κάθε χώρα παίζει ρόλο ο πληθυσμός, η ιχνηλάτηση που γίνεται, καθώς και τα τεστ που διενεργούνται, αλλά… να δούμε τι έγινε στη Μαδρίτη, που κατέβασαν στον δρόμο τον στρατό:

«ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΜΜΜ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ – ΕΞΑΛΛΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ “ΠΡΟΣΕΞΤΕ” ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Η Αθηνά Λινού τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η χρήση μάσκας παντού, τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους. Ανέφερε, μάλιστα, ότι είναι αναγκαίο να φοράμε μάσκα όλες τις ώρες που βρισκόμαστε στον εργασιακό μας χώρο, ακόμα και όταν είμαστε μόνοι μας, καθώς ακόμα και με τη λειτουργία των κλιματιστικών ο αέρας μεταφέρεται από χώρο σε χώρο.

Χαρακτήρισε, επίσης, πολύ πιθανό το αποτέλεσμα έρευνας σύμφωνα με την οποία το 40% των κρουσμάτων προέρχεται από τον χώρο δουλειά, και τόνισε ότι πρέπει «να εφαρμοστεί η καθολική εξ αποστάσεως εργασία όπου είναι δυνατόν. Να εργάζεται με τηλεργασία όχι μόνο το 40%, αλλά το 80% και το 90%».

Επιπλέον, πρότεινε την αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, είτε την ενοικίαση από το δημόσιο τουριστικών λεωφορείων, είτε τη χρήση κουπονιών για τα ταξί, αλλά και κίνητρα για τη μετακίνηση με τα ιδιωτικά μέσα, την στιγμή που ο δήμος Αθηναίων βάζει τα ΜΜΜ στον πάτο της λίστας μετακίνησης! Πόδια, ποδήλατα, πατίνια ΜΜΜ και ΤΕΛΟΣ τα ΙΧ, είναι η “σωστή” μετακίνηση στην Αθήνα της “Βιώσιμης Ανάπτυξης” και των “μεγάλων περιπάτων”.

Όσο για ανθρώπους του μεροκάματου αν εμφανίσουν συμπτώματα, να τους πληρώσει το κράτος για 15 ημέρες, ώστε να τους δοθεί κίνητρο για να απομονωθούν.

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

Το στρατό θέλεις να κατεβάσεις κάργια; Εγώ εύχομαι να κατεβάσουν εσένα σύντομα στον λάκκο.

Ανώνυμοςείπε...

Αγράμματη που δεν ξέρεις ελληνικά και λες αρλούμπες!
Επιδημία= ταχεία διάδοση μολυσματικής ασθένειας σε μεγάλο αριθμό πληθυσμού, σχεδόν στο 1/3 [δλδ στα 7,5 δις ανθρώπων θα έπρεπε να ασθενήσουν τα 2,5 δις από τον ιό και να πεθάνουν οι μισοί]
Πανδημία= διάδοση μολυσματικής ασθένειας στους πάντες (ασυμπτωματικά και συμπτωματικά). ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ! [στα 7,5 δις ασθενείς τα 6,5 δις, νεκροί οι μισοί]
Για κάποιες χιλιάδες που είναι λιγότεροι από τους νεκρούς της εποχικής γρίπης και τους βαπτίζουν ότι πέθαναν από κοροϊδοϊό, ενώ πέθαναν από άλλα νοσήματα λες θα έπρεπε να κατέβουν τα τανκς να κάνουν τι;
Ο στρατός να πάει στα σύνορα που είναι ξέφραγο αμπέλι και όχι να κυνηγάει όποιον διαφωνεί με τους "ειδικούς" του μπραβοκούλι, που μάλλον ίνδαλμα θα πρέπει να έχει τον στάλιν...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications