Στρασβούργο: Αλλοδαποί «πρόσφυγες» ξυλοκόπησαν κοπέλα γιατί… φόρεσε κόκκινη φούστα! (βίντεο)

Μια κοπέλα στο Στρασβούργο ξυλοκοπήθηκε από τρείς αλλοδαπούς “πρόσφυγες” γιατί… φορούσε μια κόκκινη φούστα. Την ίδια ώρα μπροστά στο σκηνικό ήταν 15 άτομα τα οποία το μόνο που έκαναν είναι να την κοιτάνε.

«Ο ένας με έπιασε από το μπράτσο, ο άλλος από το χέρι και ο τρίτος μου έριξε μια μπουνιά στο πρόσωπο», όπως λέει η νεαρή φοιτήτρια Ελιζαμπέτ, ενώ αφηγείται την τραυματική εμπειρία της στο γαλλικό δίκτυο «RTL».

Αφού της έριξαν μπουνιές, στη συνέχεια, οι τρεις αλλοδαποί έφυγαν. «Συνέβη τόσο γρήγορα που καταλαβαίνω ότι κανείς δεν μπόρεσε να παρέμβει. Τη στιγμή που έσπευσαν κάποιοι να με βοηθήσουν, είχε τελειώσει. Αλλά αυτό που με σοκάρει είναι ότι οι άνθρωποι δεν τηλεφώνησαν στην αστυνομία, δεν με ρώτησαν αν είμαι καλά… Οι άνθρωποι απλώς με κοίταζαν…», λέει στο γαλλικό δίκτυο.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φοβάμαι να ανοίξω το στόμα μου. Να ζω με το φόβο. Kάτι τέτοιο δεν συμβαίνει καθημερινά. Αλλά είναι κάτι που επαναλαμβάνεται. Πρέπει να το συζητήσουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να αρχίσουν να καταλαβαίνουν, οι μελλοντικές γενιές να καταλάβουν ότι υπάρχει εκεί έξω κίνδυνος» τόνισε η φοιτήτρια και συνέχισε: «Υπάρχει μια ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook, το «Strasdéfense», που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της γυναίκας και όχι μόνο.

«Κόβει» βόλτες στους δρόμους του Στρασβούργου για να βοηθήσει υποψήφια θύματα. Την ίδια φούστα την έβαλα την επόμενη μέρα. Είναι η αγαπημένη μου φούστα. Δεν πρόκειται να σταματήσω να ζω επειδή κάποιοι βλάκες αντέδρασαν έτσι».

Η Ελιζαμπέτ κατέθεσε μήνυση κατά των τριών αλλοδαπών.Στο Στρασβούργο, λιγότερο από το 10% των γυναικών που πέφτουν θύματα επίθεσης τολμούν να καταφύγουν στην Δικαιοσύνη.

Η 22χρονη φοιτήτρια υποστηρίζει πως η πόλη του Στρασβούργου εξελίσσεται σε ολοένα και πιο επικίνδυνο μέρος για τις γυναίκες. «Υπάρχει βία, βρομιά και ανωμαλία. Ακούμε συνεχώς σχόλια πίσω από την πλάτη μας. Κάποιος θα πει “καλή είναι αυτή” και θα εξαφανιστεί» υποστηρίζει.

Βίντεο: Η μαρτυρία της 22χρονης φοιτήτριας στο France Bleu

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications