Εμπειρίες κοντά στο θάνατο: Αναλαμπές της μεταθανάτιας ζωής

Η πεποίθηση ότι υπάρχει μια άλλη ζωή που μας περιμένει μετά το τέλος της θνητής μας ύπαρξης ειναι ευρέως γνωστή και προηγείται της καταγεγραμμένης ιστορίας και ειναι σκόπιμος κρυμμένη αυτή η γνωστή και έχουν μείνει σε θρησκείες , οι χριστιανικές πεποιθήσεις λένε για μια μεταθανάτια ζωή στον Παράδεισο ή στην Κόλαση ως τιμωρία και οτι μια φορά γεννιέσαι ενώ στην αρχή του Χριστιανισμού δεν έλεγαν αυτό και ηταν δεδομένη η μετενσάρκωση. Οι πιο πρόσφατες έρευνες απο ανεξάρτητους ερευνητές δείχνουν ότι μετά τη ζωή ο νους το πνεύμα μπορεί να συνεχιστεί σε μια άλλη διάσταση ή επίπεδο ύπαρξης - ίσως ακόμη και σε έναν άλλο πλανήτη.

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπάρχει ζωή μετά το θάνατο γιατί άπλα δεν βολεύει να υπάρχει απόδειξη, ενώ οι θρησκείες πάνω σε αυτό βασίστηκαν στην ζωή μετα το θάνατο . Ωστόσο, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για μεταθανάτια ζωή, συμπεριλαμβανομένων αξιόλογων ιστοριών, αναφορών και ιστορίες για μετενσάρκωση ή ανάκλησης της μνήμης προηγούμενης ζωής, για παράδειγμα.

Οι ιστορίες που σχετίζονται με ανθρώπους που έχουν βιώσει μια " εμπειρία κοντά στο θάνατο " όπως λέγεται στα αγγλικά (NDE) είναι ενδιαφέρουσες. Υπολογίζεται ότι μεταξύ 9 και 18 τοις εκατό των ανθρώπων που έφτασαν κοντά στο θάνατο ισχυρίζονται ότι είχαν εμπειρία NDE. Αν και η επικρατούσα ψευδό-επιστήμη λέει ότι αυτές οι εμπειρίες είναι αποτέλεσμα εγκεφαλικής δραστηριότητας υπό ακραίο στρες ή ψευδαισθήσεις από φάρμακα και λοιπά παραμυθία που καταρρίπτονται , πχ δεν γίνεται να εχουν παρόμοιες ψευδαισθήσεις τόσα άτομα, πολλοί πιστεύουν ότι αυτές οι εμπειρίες είναι πραγματικές και δεν πρέπει να απορριφθούν.

Η σήραγγα και το φως
Μία από τις πιο κοινές εμπειρίες στην αρχή μιας NDE είναι να ανεβαίνει ή να αιωρείται πάνω από το σώμα του κάποιος, και στη συνέχεια να "επιπλέει" ή να πετάει προς μια σήραγγα με ένα λαμπερό λευκό φως που πολλοί περιγράφουν ως "στοργικό".
Ένας άντρας με το όνομα Tom Sawyer είχε μια εμπειρία κοντά στο θάνατο το 1978 μετά από ένα ατύχημα και βρέθηκε κάτω από ένα φορτηγό. Η ιστορία του περιγράφεται στο βιβλίο του. Η περιγραφή του είναι πολύ παρόμοια με πολλές άλλες και περιλαμβάνει την σήραγγα και φως:
"... Αυτό το σκοτάδι πήρε το σχήμα μιας σήραγγας ... Ήταν πολύ απέραντη. Ένιωθα άνετα αλλα και περίεργο. Η σήραγγα ηταν κυλινδρική, σαν έναν ανεμοστρόβιλο σε ευθεία όμως, ήταν παρόμοιο με ανεμοστρόβιλο... "

Ένας τόπος ομορφιάς και αγάπης
Οι περιγραφές της μετά θάνατον ζωής είναι συχνά μια φανταστικά όμορφη γη χρώματος, φωτός και μουσικής. Το μέρος περιγράφεται από εκείνους που το έχουν βιώσει ως εκείνο που ένιωσαν "εντελώς γνωστοί, απόλυτα αποδεκτοί και αγαπημένοι" και ότι τους έκανε να νιώθουν ασφαλείς και χαρούμενοι.
Οι διαστάσεις αυτού του μέρους θεωρούνται "διαχρονικές και χωρίς διαστήματα". Η απόσταση είναι "αδιανόητη" ή "ατελείωτη" και πέρα από αυτό που μπορεί να αντιληφθεί η όραση.

Ο Arthur E. Yensen περιέγραψε την απόσταση από το όραμά του κατά τη διάρκεια του NDE στο βιβλίο του PMH Atwater, «Πέρα από το φως: και περιγράφει την εμπειρία του κοντά στο θάνατο» με αυτόν τον τρόπο:
«Τα βουνά ηταν σαν να είναι περίπου 15 μίλια μακριά, αλλά μπορούσα να δω μεμονωμένα λουλούδια να αναπτύσσονται στις πλαγιές τους.
Το τοπίο που παρατηρείται κατά τη διάρκεια ενός NDE περιγράφεται συνήθως σαν όμορφος κήπος . Η Τζένιν Βόλφ από Νέα Υόρκη, εξήγησε την εμπειρία της το 1987:
"Είδα τον πιο όμορφο κήπο που δεν έχω ξανά δει ποτέ ... Έχω ακούσει καθαρά μια ουράνια μουσική και είδα ζωντανά λουλούδια με έντονα χρώματα , όπως δεν υπάρχει στη γη, πανέμορφο πράσινο και όμορφα δέντρα."

Ο Ο Arthur E. Yensen συνέχισε να περιγράφει λεπτομερώς το τοπίο σε αυτό μέρος :
"Στο βάθος υπήρχαν δύο όμορφα βουνά με στρογγυλές κορυφές, παρόμοιες με το Fujiyama στην Ιαπωνία. Οι κορυφές ήταν χιονισμένες και οι πλαγιές ήταν με δεντρά απερίγραπτης ομορφιάς ... Στα αριστερά ήταν μια λαμπερή λίμνη που είχε ένα διαφορετικό είδος νερού - καθαρό, χρυσό, λαμπερό. Φαινόταν να είναι ζωντανό. Όλο το τοπίο είχε χόρτα τόσο ζωντανά, διαυγές και πράσινα. Στα δεξιά ήταν ένας άλσος από μεγάλα, πλούσια δέντρα, αποτελούμενα από το ίδιο υλικό που υπήρχε παντού σε αυτο το μέρος. " Σε όλες αυτές τις εμπειρίες, στοιχεία του χρώματος και του ήχου κυριαρχούν. Ο ήχος περιγράφεται ως «όμορφος», «αναζωογονητικός» και «αρμονικός». Το χρώμα θεωρείται εξαιρετικά έντονο στο γρασίδι, στον ουρανό και στα λουλούδια.

Το Send-Back η επιστροφή
Προφανώς, όσοι βιώνουν NDE ξανα στέλνονται πίσω στη γη των ζωντανών, για να μας πουν τις ιστορίες τους. Ως εξήγηση πολλές φόρες τους λένε το "δεν είναι η ώρα σου" μια πολύ κοινή εξήγηση που τους δίνεται λίγο πριν την επιστροφή.
Το NDE της Robin Michelle Halberdier συνέβη όταν ήταν μικρότερη των 2 μηνών. Η Halberdier γεννήθηκε πρόωρα με ασθένεια Hyaline Membrane, μια μορφή συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας. Θυμάται την εμπειρία της έντονα πολύ αργότερα όταν μεγάλωσε και άρχισε να μιλά. Την περιέγραψε ως ότι συναντά μια αόριστη φιγούρα που περιβάλλεται και εκπέμπει φως: "Η φιγούρα μου είπε με τρόπο από αυτό που γνωρίζω ως ψυχική τηλεπάθεια να επιστρέψω, ότι δεν ήρθε η ώρα να έρθω εδώ. Ήθελα να μείνω γιατί ένιωθα τόσο γεμάτη από χαρά και τόσο γαλήνια, η φωνή επανέλαβε ότι δεν ήρθε η ώρα μου. Είχα έναν σκοπό να εκπληρώσω και θα επιστρέψω αφού το ολοκληρώσω.

Αρνητικές εμπειρίες
Δεν είναι όλες οι επιθανάτιες εμπειρίες όμορφες και χαρούμενες. Μερικές φορές, μπορεί να είναι ένας εφιάλτης. Ο Don Brubaker υπέστη καρδιακή προσβολή και ήταν κλινικά νεκρός για 45 λεπτά. Γράφει την εμπειρία του στο βιβλίο του, «Απουσία από το Σώμα: Ο Κλινικός Θάνατος ενός Ανθρώπου, ένα ταξίδι στον Παράδεισο και την Κόλαση

«Ήμουν στην κόλαση. Υπήρχε ένα χαμηλό μουρμουρητό γύρω μου. Ξαφνικά, άνοιξε μια τεράστια μαύρη πόρτα. Ο αέρας άρχισε να λάμπει με ενοχλητική θερμότητα. Η πόρτα ηταν πάνω σε έναν τεράστιο φλεγόμενο φούρνο. Ένιωσα τον εαυτό μου να έλκεται σαν από μαγνήτη στο κέντρο των φλογών - αν και φοβόμουν να μπω μέσα. Υπήρχαν εκατοντάδες άλλοι ήδη εκεί, ψημένοι μέχρι θανάτου, αλλά όχι νεκροί. Μόλις ήμουν μέσα, η πόρτα έκλεισε πίσω μου. " Ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα; Είτε πρόκειται για παράδεισο, κόλαση, μετενσάρκωση είτε για άλλο προορισμό, κατι υπάρχει μετά το θάνατο.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications