Επιτροπή λοιμωξιολόγων: «Πρέπει να μάθετε να ζείτε με τους περιορισμούς - Θα μείνουν για χρόνια και μετά το εμβόλιο»

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσάκρης και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, δήλωσε σήμερα πως τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό θα παγιωθούν για τα επόμενα χρόνια ακόμα και μετά το εμβόλιο.

Τα μέλη της επιτροπής έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε μία άνευ προηγουμένου καταστροφολογία αυτές τις ημέρες, πέφτοντας όμως σε αντιφάσεις.

Συγκεκριμένα, ενώ ο συνάδελφός του κ.Σύψας δήλωσε πως το δεύτερο κύμα θα έρθει τον Νοέμβριο ο κ.Τσάκρης είπε ότι είναι ήδη εδώ. Κάπου στη μέση βρίσκεται ο κ.Μαγιορκίνης ο οποίος υποστηρίζει πως... ήρθε κι έφυγε.

«Είμαστε σε μια αναζωπύρωση του δεύτερου επιδημικού κύματος. Αυτό δείχνουν τα περιστατικά. Είναι και σημαντικά αυξημένοι οι διασωληνωμένοι και αν βάλουμε και αυτούς που έχουν πεθάνει ενώ ήταν διασωληνωμένοι ο αριθμός δυστυχώς μεγαλώνει», είπε.

Πρόσθεσε: «με τα μέτρα που ελήφθησαν οριζόντια και σε τοπικό επίπεδο βοήθησαν αρκετά και ο κόσμος συμμορφώνεται σε μεγάλο ποσοστό. Ο χειμώνας όμως θα είναι δύσκολος και θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα γιατί ο κορωνοϊός θα προστεθεί στις άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού».

Για το εμβόλιο της γρίπης είπε ότι καλό είναι να γίνουν πιο εκτεταμένοι εμβολιασμοί. Είπε ότι οι γιατροί ξέρουν καλύτερα τον ιό σήμερα από ότι στις αρχές της πανδημίας.

Ο κ. Τσάκρης τόνισε ότι η μεταδοτικότητα του ιού είναι πιο έντονη τα πρώτα 24ωρα και καλό είναι όσοι νιώθουν τα πρώτα συμπτώματα να αυτοαπομονώνονται. «Με το πρώτο σύμπτωμα σπίτι», είπε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω πως για μεγάλο διάστημα θα αλλάξει η ζωή μας. Σίγουρα ο φετινός χειμώνας θα είναι έτσι, πολύ πιθανον και ο επόμενος. Και το εμβόλιο να έχουμε, μην φανταστούμε ότι τελειώσαμε.

Μπορεί να είναι λιγότερο περιοριστικά τα μέτρα αλλά ο ιός θα είναι ανάμεσά μας. Το εμβόλιο ακόμα και αν είναι αποτελεσματικό δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει την επιδημία».

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Τι διάολο έπαθαν; Ομαδική παράκρουση; Ομαδική μαλάκυνση; Ομαδική κονόμα; Βρήκαν ευκαιρία να ασκούν εξουσία; Νομίζουν ότι έγιναν θεοί; Έχουν δει το μέλλον που ετοιμάζουν για την ανθρωπότητα; Ποιος διεστραμμένος νους, βαστά την μπαγκέτα και συντονίζει αυτήν την γελοιότητα;

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications