Βγήκε βόλτα σε χωριό του Αιγίου και «σκόνταψε» σε πιθάρι γεμάτο με ανθρώπινα οστά του 8ου π.Χ. αιώνα!

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας άντρας στην κοινότητα Μαυρικίου του Αιγίου, στη Βόδοβα Αχαΐας, όταν την ώρα που περπατούσε ανυποψίαστος στον δρόμο, βρήκε ένα πιθάρι γεμάτο με ανθρώπινα οστά!

Έντρομος ο περαστικός παρατήρησε πως σε ένα σημείο όπου είχαν εκτελεστεί εργασίες για τη διαπλάτυνση του δρόμου εξείχε κάτι που έμοιαζε με οστά. Άμεσα, ειδοποίησε την Αστυνομία, άντρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο, με την υπόνοια ότι πιθανότατα πρόκειται για τόπο εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα οστά ήταν τοποθετημένα σε ένα πιθάρι το οποίο ήταν σπασμένο. Ωστόσο, από το άνοιγμά του ήταν ορατό το τμήμα του ανθρώπινου σκελετού που αντίκρισε ο περαστικός.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση επικοινώνησαν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στην περιοχή αρχαιολόγοι, οι οποίοι πιστοποίησαν πως πρόκειται για αρχαιολογικό εύρημα και συγκεκριμένα για ταφικό πιθάρι του 8ου αιώνα π.Χ.!

Ανατριχιαστικό αρχαιολογικό εύρημα Όπως διαβεβαίωσε η Αρχαιολογική Υπηρεσία, στην ευρύτερη περιοχή της Βοδόβας έχουν εντοπιστεί πολλές φορές ανάλογα ευρήματα. Οι αρμόδιοι της υπηρεσίας εκτιμούν ότι η κακοκαιρία και η έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να έρθει στην επιφάνεια το ανατριχιαστικό αρχαιολογικό εύρημα.

Στο σημείο αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες ανασκαφής, με σκοπό την πλήρη αποκάλυψη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού αντικειμένου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications