Ρωσικός πύραυλος κατέρριψε τουρκικό ελικόπτερο COBRA το 2016 για αντίποινα πιστεύουν οι Τούρκοι

από τον Abdullah Bozkurt – nordicmonitor Ο τουρκικός στρατός πστεύει ότι ένας πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε για να καταρρίψει ένα τουρκικό ελικόπτερο Cobra στις 13 Μαΐου 2016 από μια παράνομη κουρδική ομάδα, παρασχέθηκε από τη Ρωσία ως αντίποινα για την κατάρριψη από την Τουρκία ενός ρωσικού αεροσκάφους Su-24 στον εναέριο χώρο πάνω από τα τουρκο-συριακά σύνορα Στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Μια εκτίμηση του συμβάντος από τον στρατό αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης στην τουρκική πρωτεύουσα της Άγκυρας στις 9 Ιουνίου 2017 από τον Μεχμέτ Τσαχίν, συνταγματάρχη του προσωπικού που ήταν πιλότος στην αεροπορική διοίκηση χερσαίων δυνάμεων, ο οποίος χειρίστηκε το AH-1W Ελικόπτερο SuperCobra. Είπε ότι ήταν οι Ρώσοι που ενορχήστρωσαν την κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου με έναν φορητό ρωσικό SA-18, υπέρυθρο πυραύλο επιφανείας-αέρα.

«Το ρωσικό ναυτικό πέρασε από το στενό [στην Κωνσταντινούπολη] επιδεικνύοντας έναν πύραυλο αεροπορικής άμυνας, τον οποίο νόμιζα ότι ήταν το SA-18. … Οι Ρώσοι έδειξαν αρχικά τον πύραυλο στον Βόσπορο, και στη συνέχεια κατέρριψαν το ελικόπτερο AH-1 Cobra στο Χακάρι [επαρχία] στα ιρακινά σύνορα. Δύο από τους πιλότους μας μαρτύρησαν σε αυτό το περιστατικό », είπε. «Το εξετάσαμε πολλές φορές, έγινε μια ανάλυση και μου επιβεβαιώθηκε ότι το SA-18 ήταν πιθανότατα ο ίδιος πυραύλος που επιδείχθηκε στο πλοίο», πρόσθεσε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications