Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες πλέον οι Τούρκοι καταφέρνουν να…αλλάξουν ως δια μαγείας την συμπεριφορά τους!

Έτσι ενώ μέχρι πριν λίγη ώρα ο Ερντογάν μιλούσε στη Μέρκελ αλλά και στον Σαρλ Μισέλ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για επίλυση ζητημάτων μέσω διαλόγου, επέστρεψε δριμύτερος με νέες απειλές κατά της «μισητής» Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος, δίνοντας ομιλία στην Άγκυρα αναφέρθηκε με σκληρά λόγια σε όποιον τολμήσει να πειράξει το ερευνητικό πλοίο “Oruc Reis”.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως ο “σουλτάνος” απευθυνόταν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που από την Δευτέρα το πρωί παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση του “Oruc Reis” νοτίως του Καστελόριζου:

«Είπαμε, αν επιτεθείτε στο Oruc Reis, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα και σήμερα έλαβαν την πρώτη απάντηση».

Το τουλάχιστον αστείο είναι πως μερικά λεπτά πριν ο Τούρκος πρόεδρος, φορώντας το «ευρωπαϊκό του κουστούμι» είχε πει χαρακτηριστικά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:

«Στην ανατολική Μεσόγειο είμαστε υπέρ μιας φόρμουλας που θα ικανοποιεί όλους και θα κερδίσουν όλοι όμως στις προσπάθειες που αγνοούν την Τουρκία, η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της».

Βλέποντας αυτού του είδους τις συμπεριφορές από την τουρκική ηγεσία, η Αθήνα γνωρίζει πολύ καλά πως υπό αυτές τις συνθήκες δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει καμία απολύτως διερευνητική επαφή.

el.gr

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications