Ερντογάν: «Αν επιτεθείτε στο “Oruc Reis” θα πληρώσετε βαρύ τίμημα»

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες πλέον οι Τούρκοι καταφέρνουν να…αλλάξουν ως δια μαγείας την συμπεριφορά τους!

Έτσι ενώ μέχρι πριν λίγη ώρα ο Ερντογάν μιλούσε στη Μέρκελ αλλά και στον Σαρλ Μισέλ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για επίλυση ζητημάτων μέσω διαλόγου, επέστρεψε δριμύτερος με νέες απειλές κατά της «μισητής» Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος, δίνοντας ομιλία στην Άγκυρα αναφέρθηκε με σκληρά λόγια σε όποιον τολμήσει να πειράξει το ερευνητικό πλοίο “Oruc Reis”.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως ο “σουλτάνος” απευθυνόταν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που από την Δευτέρα το πρωί παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση του “Oruc Reis” νοτίως του Καστελόριζου:

«Είπαμε, αν επιτεθείτε στο Oruc Reis, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα και σήμερα έλαβαν την πρώτη απάντηση».

Το τουλάχιστον αστείο είναι πως μερικά λεπτά πριν ο Τούρκος πρόεδρος, φορώντας το «ευρωπαϊκό του κουστούμι» είχε πει χαρακτηριστικά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:

«Στην ανατολική Μεσόγειο είμαστε υπέρ μιας φόρμουλας που θα ικανοποιεί όλους και θα κερδίσουν όλοι όμως στις προσπάθειες που αγνοούν την Τουρκία, η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της».

Βλέποντας αυτού του είδους τις συμπεριφορές από την τουρκική ηγεσία, η Αθήνα γνωρίζει πολύ καλά πως υπό αυτές τις συνθήκες δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει καμία απολύτως διερευνητική επαφή.

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications