Πούτιν: Η σύλληψη Ρώσων στην Λευκορωσία είναι ενέργεια των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας και των ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η σύλληψη, παραμονές των προεδρικών εκλογών στην Λευκορωσία, 33 Ρώσων, ήταν ενέργεια των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας και των ΗΠΑ.

Η Λευκορωσία στα τέλη Ιουλίου είχε ανακοινώσει ότι συνελήφθησαν «μαχητές της Ιδιωτικής Στρατιωτικής Εταιρείας Βάγκνερ», οι οποίοι έφθασαν στην χώρα με σκοπό να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση κατά την διάρκεια των εκλογών.

«Πρόκειται για ενέργεια μυστικών υπηρεσιών. Τους ανθρώπους , στους οποίους αναφερθήκατε, τους χρησιμοποίησαν για σκοτεινούς σκοπούς, με σκοπό να τους μεταφέρουν στο έδαφος της Λευκορωσίας, θέτοντας ενώπιον τους καθόλα νόμιμους στόχους, ενώ οι ίδιοι έπρεπε, όπως είχαμε πει, να αναχωρήσουν με προορισμό τρίτες χώρες, στην Λατινική Αμερική, στην Μέση Ανατολή, για εντελώς νόμιμες δραστηριότητες» δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

«Στην πραγματικότητα τους κουβάλησαν στο έδαφος της Λευκορωσίας και τους παρουσίασαν ως μια δύναμη κρούσεως που θα αποσταθεροποιούσε την κατάσταση κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, κάτι που δεν ανταποκρίνονταν καθόλου στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «γνωρίζουμε από αξιόπιστες πηγές ότι ήταν μια επιχείρηση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών από κοινού με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications