Εύβοια: 7 νεκροί, ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες -Εικόνες καταστροφής στην περιοχή

Ολη νύχτα συνεχίζονταν οι έρευνες για τον 72χρονο άνδρα που αγνοείται από χθες το πρωί, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Η κακοκαιρία, που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ενός βρέφους, προκάλεσε βιβλική καταστροφή σε χωριά και οικισμούς της κεντρικής Εύβοιας.

Τη νύχτα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον εντοπισμό του 72χρονου που παρασύρθηκε από τον υδάτινο όγκο και αγνοούνταν. Ο εν λόγω άνδρας, όπως αναφέρει το Λιμενικό, από την ορμή του νερού κατέληξε στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή Λευκαντίου.

Οι έρευνες του Λιμενικού πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τριών ιδιωτικών σκαφών, τριών περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, δύο ομάδων ΜΥΑ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκαν στην διάρκεια της ημέρας χθες, ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ελικόπτερο Π.Α.

Αρχικά το πρωί έγινε γνωστό πως μία 86χρονη και ένας 88χρονος βρέθηκαν νεκροί, με το σπίτι του 88χρονου να έχει «πνιγεί» από τις λάσπες που έφταναν τα δύο μέτρα. Οι δύο ηλικιωμένοι διέμεναν στην περιοχή Πολιτικά, η οποία χτυπήθηκε ανελέητα από την κακοκαιρία. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν οχήματα, ενώ τα σπίτια μετατράπηκαν σε βάλτους, καθώς γέμισαν λάσπες και νερά.

Λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου των δύο ηλικιωμένων, έγινε γνωστή άλλη μια τραγωδία, καθώς στην ίδια περιοχή ένα 8 μηνών μωρό έχασε την ζωή του.

Οι πλημμύρες παρέσυραν αυτοκίνητα και τα έριξαν σε σπίτια
Οσο περνούσε η μέρα, η τραγωδία όλο και αποκαλυπτόταν, καθώς τα θύματα ως το βράδυ είχαν φτάσει τα επτά. Δύο άτομα ακόμη στο Μπούρτζι, καθώς και άλλα δύο στην περιοχή Αμφιθέα. Στην Αμφιθέα, νεκρή βρέθηκε μία 38χρονη γυναίκα έξω από το σπίτι της, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντός αυτού βρέθηκε νεκρός και ο σύζυγός της, που ήταν το έβδομο χρονικά θύμα.

Πυροσβεστική: 664 κλήσεις, 97 παροχές βοήθειας
Η καταστροφή ήταν τεράστια σε όλη την κεντρική Εύβοια, με την πυροσβεστική να μην προλαβαίνει να λαμβάνει πκλήσεις από εγκλωβισμένους πολίτες. Σύμφωνα με την τελευταία της ενημέρωση, δέχτηκε 664 κλήσεις, ενώ σε 97 περιπτώσεις χρειάστηκε να βοηθήσει και να απομακρύνει άτομα που βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Με κάθε τρόπο διασώστες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους έντρομους κατοίκους στην κεντρική Εύβοια
Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής: «Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications