Χαρδαλιάς: Οι «θεωρίες συνωμοσίας» μπορεί να αποβούν μοιραίες - αυτός τώρα ειναι υφυπουργός?

Tα άναρχο-troll λένε κάτι τέτοια μαζί με τους ελληνόφωνους, πάνω που είχαν σταματήσει να λένε για ναζι φασίστες τους πάντες, άρχισαν νέο σίριαλ : θεωρίες συνωμοσίας! τους ελληνόφωνους στα Ελληνικά Hoaxes διαβάζει ο υπουργός?

Και ο Γαλιλαίος θεωρίες συνωμοσίας έλεγε και πήγαν να τον κάψουν στην πυρά. Ο Γαλιλαίος γλύτωσε τη θανατική καταδίκη, μα καταδικάστηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς χρονικό όριο, λόγω «βαρύτατων εγκλημάτων» και «υποψίας αίρεσης».Επίσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του βιβλίου του που περιείχε «κατά λάθος» τις αιρετικές αντιλήψεις.

Καμιά διάφορα με το σήμερα είδη ο κόσμος ειναι στο μεσαίωνα έχοντας πλήρη άγνοια για πολλά πράγματα πάρα το γεγονός ότι έχει πτυχία και νομίζει ότι ειναι μορφωμένος, άπλα άλλαξαν το αιρετικός με το θεωρίες συνωμοσίας και το συνωμοσιολόγος.

Διαβάστε τι γράφουν σε μια καθεστωτική σελίδα τους :

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για τις αντιεπιστημονικές θεωρίες που διακινούνται σχετικά με τον νέο ιό, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι οι αντιεπιστημονικές θεωρίες όσον αφορά τον κορονοϊό υπονομεύει ανοιχτά τη συλλογική προσπάθεια και θα μπορούσε να αποβεί ακόμα και μοιραία για την υγεία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι βασικό στοιχείο για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού αποτελεί η σωστή ενημέρωση των πολιτών. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν επιδέχονται αμφισβήτηση τα δεδομένα που συλλέγονται καθημερινά σχετικά με τον κορονοϊό.

«Όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυστυχώς και αντιεπιστημονικές θεωρίες που φτάνουν μέχρι το να λένε ότι αυτά που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο γύρω μας δεν υπάρχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Έτσι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Ο κ. Χαρδαλιάς αποδέχτηκε το γεγονός ότι στη χώρα μας υπάρχει σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, το γεγονός αυτό αποτελεί μια γενικότερη παγκόσμια τάση σύμφωνα με τον ίδιο.

«Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη». Παρά ταύτα, πρόσθεσε ότι όταν όλοι προσπαθούμε για να πετύχουμε τον ίδιο στόχο, τα μέτρα που λαμβάνονται αποδίδουν.

Όσον αφορά τη σύνδεση του ανοίγματος του τουρισμού με την έξαρση του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στα σημεία εισόδου της χώρας από την 1η Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου διεξήχθησαν συνολικά στα σημεία εισόδου της χώρας 360.206 τεστ και εντοπίστηκαν συνολικά μόνο 723 εισαγόμενα κρούσματα.

Καταληκτικά ο υφυπουργός τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την κόπωση τον πολιτών έπειτα από τόσο μεγάλο διάστημα, όμως ο ιός δεν κουράζεται. «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κούραση, όμως ο ιός ούτε κουράζεται ούτε εξασθενεί... Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μαραθώνιος όχι αγώνας ταχύτητας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications