Οι μάσκες πέφτουν: Ο νέος πτωχευτικός νόμος ρευστοποιεί την περιουσία του δανειολήπτη

Κρατήστε τον κόσμο απασχολημένο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις μάσκες, τα εμβόλια και τα “κρούσματα” και ο κος Σταϊκούρας εφαρμόζει τα σχέδια της πλέον σατανικής κυβέρνησης που πέρασε τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα. Το πάμε από το κακό στο χειρότερο σ΄αυτή τη χώρα.

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, τον Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πρόκειται για «ένα συνεκτικό, καινοτόμο και μεταρρυθμιστικό θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση, με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, ευελιξία και κοινωνική δικαιοσύνη, του προβλήματος του υψηλού, συσσωρευμένου ιδιωτικού χρέους».

Καλό; Τι ψηφίσατε ορέ πατριώτες; Θέατρο σκιών; Ο Χατζηαβάτης της οικονομίας, παρουσίασε το “σχέδιο των εμπειρογνωμόνων -γεμίσαμε από δαύτους- που σχεδίασαν τον νέο κώδικα για… να δοθεί διέξοδος σε χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ταυτόχρονα να διαγραφούν δισεκατομμύρια «κόκκινων» δανείων από τους ισολογισμούς των εγχώριων τραπεζών.

Πως όμως; Ο υποχρεωμένος οφειλέτης θα μπορεί να κάνει «restart» κηρύσσοντας πτώχευση, κατόπιν ρευστοποίησης του συνόλου της περιουσίας και ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης του οφειλέτη.

Δηλαδή, θα στα πάρουμε όλα, θα σε έχουμε και υπό έλεγχο, κι εσύ μετά μακάκα ξαναδανείσου να κάνεις restart σε μια οικονομία διαλυμένη όπου όλοι κλείνουν και κανείς δεν επενδύει πουθενά!

Ο νόμος προβλέπει δύο κατευθύνσεις: τη ρύθμιση οφειλών με τους δανειστές, σε περίπτωση που αυτές κριθούν βιώσιμες μέσω εξωδικαστικής διαδικασίας. Στην περίπτωση των επιχειρήσεων, θα προβλέπεται εξυγίανση με τη «βούλα» του Δικαστηρίου. Η δεύτερη κατεύθυνση είναι η πτώχευση με ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας για αποπληρωμή των χρεών. Εάν το τίμημα της ρευστοποίησης είναι μικρότερο από το χρέος, το υπολοιπόμενο θα διαγράφεται.

Τι γίνεται με τα σπίτια; “Διασφαλισμένα”, λένε! Ειδικά όσον αφορά στο φλέγον ζήτημα της πρώτης κατοικίας, θα διασφαλιστεί ότι ο πτωχεύσας δεν θα βρεθεί «στον δρόμο», αφού υπάρχει πρόβλεψη για παραμονή στην κατοικία του έναντι μισθώματος βάσει των τιμών της αγοράς.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν ότι για τα πρώτα 12 χρόνια το φυσικό πρόσωπο θα μπορεί να διαμείνει στο ακίνητο, εφόσον πληρώνει το μηνιαίο μίσθωμα, και μετά την πάροδο αυτών των ετών θα μπορεί να το αγοράσει με νέο δάνειο που θα λάβει ως «καθαρός» από τον Τειρεσία –εφόσον, βέβαια, δεν έχει δημιουργήσει νέα χρέη στο διάστημα αυτό.

Ο φορέας που θα υλοποιήσει τη διαδικασία αυτή θα δημιουργηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από ιδιώτη επενδυτή (fund) κατόπιν διαγωνισμού. Το εν λόγω όχημα θα αγοράσει το ακίνητο σε τιμές… πλειστηριασμού και θα εισπράττει τις ροές από τα μισθώματα και την υπεραξία του ακινήτου η οποία θα δημιουργηθεί σε αυτό το διάστημα των 12 ετών.

Σχετικά με το κατά πόσο οι πρώην «κόκκινοι» οφειλέτες θα είναι σε θέση να αγοράσουν το ακίνητο μετά την πάροδο των 12 ετών, αρμόδιες πηγές διατυπώνουν την πεποίθηση ότι θα είναι αξιόχρεοι εφόσον δεν έχουν δημιουργήσει νέα χρέη το διάστημα αυτό και θα λαμβάνουν νέο στεγαστικό από τις τράπεζες.

Το πιάσατε το όλο σχέδιο; Και κοίτα να δεις που θα ανέβουν οι τιμές της αγοράς κι άμα μπορείς να μείνεις για 12 ολόκληρα χρόνια στο σπίτι σου νοικάρης και μετά να ΞΑΝΑ-δανειστείς για να το πάρεις – ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι! Ατζέντα 21 και κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications