Ο Μουεζίνης πέθανε μέσα στην Αγιά Σοφιά από καρδιακή προσβολή

Ο Μουεζίνης Οσμάν Ασλάν πέθανε ξαφνικά μέσα στην Αγιά-Σοφιά από καρδιακή προσβολή την Κυριακή 2 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την προσβλητική μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τζαμί όπως λένε πολλές και τούρκικες ιστοσελίδες( αναζήτηση με το τίτλο :Ayasofya-i Kebîr Camii Şerîf’inde gönüllü rehberlik hizmetinde bulunduğu )..

Η είδηση που κάνει το γύρο της Τουρκίας με επίσημες ανακοινώσεις τόσο από την τοπική διοίκηση της Κωνσταντινούπολης αλλά κυρίως την μουφτεία της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της μουφτείας, ο Οσμάν Ασλάν, μουεζίνης που είχε αναλάβει την καθοδήγηση των πιστών μουσουλμάνων από την πρώτη ημέρα βεβήλωσης του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας και μετατροπής του σε τζαμί, βρήκε αιφνιδιαστικό θάνατο εντός του Ιερού Ναού!

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο ίδιος ήταν επιφορτισμένος με την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και την επιστασία της μουσουλμανικής τελετής καθώς και τις ξεναγήσεις των μουσουλμάνων επισκεπτών.

Οι ανακοινώσεις των επισήμων αρχών έχουνε επισύρει εκατοντάδες σχόλια στο Twitter και όχι μόνο από χριστιανούς, οι οποίοι μιλούν για θεία δίκη και καλούν την Τουρκία να ανατρέψει την απόφαση βεβηλώσεις της Αγίας Σοφίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications