Μαγιορκίνης: «Πιθανό να φτάσουμε τα 500 κρούσματα τη μέρα»

Το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ με 293 νέα κρούσματα γκρέμισε την αισιοδοξία των τελευταίων καταμετρήσεων με τις επιβεβαιωμένες μολύνσεις να κυμαίνονται στις 150.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία αποτελεί και η αύξηση των διασωληνωμένων, με τους επιστήμονες να εφιστούν την προσοχή για τις επόμενες ημέρες κατά τις οποίες επιστρέφουν από τις διακοπές τους οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου.

Τα περιθώρια του εφησυχασμού έχουν τελειώσει, σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος εμφανίστηκε στην θέση του Σωτήρη Τσίοδρα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την απότομη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τόνισε ότι ο αριθμός δεν αποκλείεται να φτάσει στα 500 κρούσματα την ημέρα.

«Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200», είπε ο κ. Μαγιορκίνης και πρόσθεσε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα: «Η επιδημία του κορωνοϊού ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και σίγουρα όλο τον χειμώνα».

Αναφορικά με τα σχολεία, ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε ότι αν και έχει οριστεί η 7η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων, ενδέχεται τα στοιχεία που θα καταγραφούν τις επόμενες δύο ημέρες, να παρατείνουν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Από τον Πειραιά στην Οξφόρδη – ο "επιστήμονας" που θα αντικαθιστά τον Σωτήρη Τσιόδρα....Είναι μέλος του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και υπότροφος του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων (Royal College of Pathology) και της Βασιλικής Ιατρικής Κοινότητας (Royal Society of Medicine) μπλα μπλα μπλα, μετα τους πολίτικους με "σπουδές" / στρατολόγηση στην Βρετανία βάζουν ειδικούς με 100 τίτλους επίσης από την Βρετανία, το παράξενο θα ηταν να μην έχει κανένα τίτλο και ηταν απλός γιατρός. Έχει επίσημη σελίδα ο κύριος να τον ρωτήσουμε κάποια ιατρικά υγειονομικά πραγματάκια εμείς οι αμόρφωτοι? άφορα τους λεγόμενους κομμουνιστές πάντως, και αφού ειναι επιστήμονας με τόσους τίτλους θα ξέρει ( η μήπως δεν θα ξέρει ενώ τα ήξεραν πριν 50-100 χρονιά? ) ... .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications