Κικίλιας: Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε εν μέσω πανδημίας

Για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος Υγείας και την τουρκική προκλητικότητα μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αυστηρή στάση απέναντι σε ορισμένους πολίτες που, όπως είπε, «δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε εν μέσω πανδημίας, της μεγαλύτερης κρίσης της δημόσιας υγείας που μπορεί να προκύψει», επέδειξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας προφανώς δεν ξέρει καν τι ορίζεται ως πανδημία,που είναι επιδημία λοιμωδών ασθενειών που εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε μια μεγάλη περιοχή ή σε παγκόσμια κλίμακα και απειλεί το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού και οχι έναν εδώ και έναν εκεί . Σε άλλη περίπτωση υπάρχει δόλος αλλα δεν κάνει εντύπωση, υπήρχε περίπτωση να τον κάνουν υπουργός Υγείας αν δεν έλεγε τα δικά τους? διαβάστε τι γράφουν σε καθεστωτικές σελίδες τους:

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός επεσήμανε πως «η χώρα μας είναι όρθια χάρη στις προσπάθειες της κοινωνίας, των γιατρών, νοσηλευτών, καθαριστριών, τραπεζοκόμων. Με την οργανωμένη προσπάθεια κυβέρνησης και κοινωνίας, η Ελλάδα έχει πάει πολύ καλύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις περισσότερες χώρες στον κόσμο, με μετρήσιμα αποτελέσματα στα "σκληρά" στοιχεία».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα της κατάστασης, καταγγέλλοντας πως «κάποιοι προσπαθούν να παίξουν με τη Δημόσια Υγεία, κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο».

«Χτυπάω το καμπανάκι του κινδύνου ως υπουργός Υγείας και θεματοφύλακας του Εθνικού Συστήματος Υγείας: δεν θα τους επιτρέψω με τη συστηματική υπονόμευση να θέσουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία. Στο Υπουργείο Υγείας παλεύουμε για να κερδηθεί μέρα με τη μέρα, έστω και μια μάχη παραπάνω και να σωθεί ακόμα μια ανθρώπινη ζωή. Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ να αποδομήσουν με την απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά τους την προσπάθεια της χώρας για να σωθούν ζωές».

Ενίσχυση ΕΣΥ (οποίο νοσοκόμα τολμήσει να βγει να πει τι γίνεται εκ των έσω εκτός οτι ειναι fake news και θεωρίες συνωμοσίας τα πάντα όλα αν την βρουν κάψιμο στην πυρά το νου σας! πάλι καλα που βγήκε χωρίς στοιχειά κάποια πρόσφατα, όμοιος και κυνηγούν αντιφρονούντες γιατρούς).
Παράλληλα, αναφέρθηκε εκ νέου στις προσπάθειες ενίσχυσης του συστήματος Υγείας «σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή», σημειώνοντας πως έχουν προσληφθεί πάνω από 6.000 γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο κ. Κικίλιας είπε ότι έχουν καταγραφεί 8.987 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 31 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς και 243 θάνατοι, ενώ έχουν διεξαχθεί στη χώρα 872.550 τεστ. Επίσης, 80 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΑΦ και πάνω από 200 στα νοσοκομεία γενικά.«Πιεζόμαστε στη βόρεια Ελλάδα και ειδικά στο κομμάτι της Μακεδονίας, στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη» είπε.

Κρίσιμη η τήρηση μέτρων
«Ζητούμενο των επόμενων ημερών» εξήγησε «είναι όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους, κυρίως στα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αττική όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας, να προσέξουν με τη μάσκα τους και την ατομική τους προστασία, να μην έρθουν σε επαφή με ευπαθείς ομάδες και να μη γίνει έτσι, άθελά τους, μετάδοση του ιού σε πιο μεγάλες ηλικίες και σε ανθρώπους οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό. Αυτό είναι το στοίχημα, αυτή είναι η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και η ελληνική κοινωνία. […] είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Δεν ξεχωρίζω τους νέους από τους μεγαλύτερους».

Το εμβόλιο
Όσον αφορά στις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο σημείωσε: «Όλες οι μεγάλες εταιρείες δουλεύουν για το εμβόλιο και προσδιορίζουν χρονικά την ολοκλήρωση των φάσεων και άρα το εμβόλιο για τον κορονοϊό, κάποιες στα τέλη του 2020, άλλες μέσα στο 2021».

Τουρκική προκλητικότητα
Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτοί οι δυο μήνες που προηγούνται των αμερικανικών εκλογών είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για την κατάσταση στην νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου».

Χαρακτήρισε την κατάσταση «δύσκολη» και τόνισε πως «οι χώρες διέπονται από ισχύ και συμφέρον που σημαίνει ότι κανείς δεν μας αγαπάει και κανείς δεν μας μισεί. Όλοι κοιτάζουν τα συμφέροντά τους και εμείς θα κοιτάξουμε τα δικά μας». Ο υπουργός δήλωσε πολύ περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας καθώς, όπως είπε, «με ψυχραιμία και με αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει».

«Δυστυχώς» κατέληξε ο κ. Κικίλιας «και η ρητορική και οι κινήσεις των γειτόνων μας δείχνουν επιθετικότητα. Όμως, ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση έδειξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, θυμίζω την κρίση στον Έβρο, ότι και αποτελεσματικοί είμαστε και με επιτυχία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις που προκύπτουν. Και το κάνουμε αυτό λελογισμένα, χωρίς πομφόλυγες επικοινωνιακές που δεν βοηθούν όταν τα πράγματα είναι σοβαρά».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications