Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια – Απεγκλωβισμός ατόμων - Βίντεο

Ιδιαίτερα ισχυρά είναι τα καιρικά φαινόμενα στην Εύβοια που πλήττεται από τη «Θάλεια» με δυνατές καταιγίδες. Σπίτια πλημμύρισαν και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν.

Ισχυρές καταιγίδες με πολλούς κεραυνούς πλήττουν την Εύβοια και δημιουργούν σημαντικά προβλήματα σε αρκετές περιοχές με επίκεντρο αυτή της Χαλκίδας. Το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα Ψαχνά, τα Πολιτικά και η Λευκαντή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 100 κλήσεις, ενώ έχουν γίνει 25 μεταφορές σε ασφαλές σημείο. Συνολικά, στην περιοχή επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 26 οχήματα, τρεις λέμβους, ενώ απογειώνεται και ελικόπτερο.

Αρκετά υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία.Δραματική ήταν η εικόνα που μετέφερε ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, που μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός τουλάχιστον 25 ανθρώπων καθώς και ότι η πλειονότητα των ισόγειων σπιτιών έχουν πλημμυρίσει. Ο ίδιος μίλησε για βιβλική καταστροφή.

«Η κατάσταση είναι στην κορύφωσή της είναι τραγική, βιβλική καταστροφή ο κεντρικός ποταμός των Ψαχνών έχει υπερχειλίσει, το ύψος του νερού είναι στο 1 μέτρο καθόλο το μεγαλύτερο μήκος της πόλης, έχουν πλημμυρίσει τα περισσότερα ισόγεια σπίτια. Στην αρχή το φαινόμενο χτύπησε την κοινότητα των Πολιτικών όπου είναι κοινότητα 1.500 κάτοικων με τους παραθεριστές γύρω στις 2.500» σημείωσε. Το φαινόμενο άρχισε να εκδηλώνεται ισχυρά από τις 10 το βράδυ με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και ο ποταμός της περιοχής.

«Είναι τεράστια τα προβλήματα. Θέλω να πιστεύω και εύχομαι να μη χαθεί ανθρωπινή ζωή. Να μη βγει κανείς από τα σπίτια για να μην κινδυνέψουν από την ορμή του ποταμού. Δεν αποτυπώνεται σε εικόνα αυτή η καταστροφή, τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή μέχρι τις 10 θα συνεχιστεί το φαινόμενο μας λένε» τόνισε ο κ. Ψαθάς.

Έκκληση στους πολίτες να σε Ψαχνά και Πολιτικά, να αποφεύγουν κάθε εξωτερική μετακίνηση απεύθυνε ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός. Χαρακτηριστικό της καταιγίδας είναι η έντονη κεραυνική δραστηριότητα και είναι χαρακτηριστικό ότι κεραυνός έκαψε δέντρο που στη συνέχεια προκάλεσε φωτιά στο σταθμό του ΟΣΕ στη Χαλκίδα.

Διακοπή κυκλοφορίας
Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης, στην Έξω Παναγίτσα, στο ύψος του καταστήματος «Σταθμός», όπου στο οδόστρωμα έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος νερού και υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.Η Τροχαία Χαλκίδας διέκοψε πριν από λίγο την κυκλοφορία των οχημάτων, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της βροχόπτωσης.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Ean έχετε καταλαειτισυμβαινει, πρόκειται ναγονατισετε, και ακόμα περισοτερο. Το προγράμμα τωνΕβραιων Σιωιστων ειαι πολύ απλό.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΕΝΟΥ. ΔΕΝ ΕΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΝΤΙΠΟΤΕ ΜΕΒΤΗΝ κορώνα. Απολύτως τιποτε. Θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα σε ΟΛΛΕΣ υις χώρες,για να μπορέσουν οι Σιωνιςτες Εβραιοι νακυβερησουντον Πανιτη.αυτο θα γηνει σε όλον τον Πλανιτη.Αυτοιπουμηλουγιατνκοτωνς εισι γιατροί που πληρώθηκαν πολλά χρημαααο το Gates. ΠΗΓΕΝΕΤΕ να διάβασε τους πραγματικούς γιατρούς,

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications