Ερντογάν: Η Ελληνοκυπριακή πλευρά, η Ελλάδα, όχι η Τουρκία αυξάνουν την ένταση στη Μεσόγειο

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στα μέλη του κόμματός του έκανε γνωστό ότι σήμερα θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Τι είπε για Μακρόν.

Συνομιλία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, θα έχει εντός της ημέρας ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας σε μέλη του κόμματός του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, σχολίασε και τη στάση του Γάλλου Προέδρου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του σε υψηλούς τόνους.
«Ο Μακρόν και οι άλλοι σαν κι αυτόν το μόνο που θέλουν είναι να φέρουν πίσω την αποικιοκρατία μέσω των πράξεών τους στην περιοχή. Αυτό απέχει πολύ από τους στόχους της Τουρκίας».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, η Γαλλία στέλνει δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale και μια φρεγάτα κλάσης «Lafayette» στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατιωτικής της παρουσίας στην περιοχή. Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη χθεσινή συνομιλία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όπου μεταξύ άλλων, είχε καλέσει την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο.

«Η Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας» Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, όπως μεταδίδει η Daily Sabah, είναι πιθανή μία αμοιβαία επωφελής λύση στη συνεχιζόμενη κρίση με την Ελλάδα για την Ανατολική Μεσόγειο, μέσω του διαλόγου και κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας.

«Η Ελληνοκυπριακή πλευρά, η Ελλάδα - όχι η Τουρκία - αυξάνουν τις εντάσεις στη Μεσόγειο με το να αγνοούν την Τουρκία», τόνισε. Όπως υποστήριξε, παρότι η Τουρκία δεν έχει κανένα σκοπό να παραβιάσει τα δικαιώματα οποιασδήποτε χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, από την άλλη πλευρά δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικά της δικαιώματα από άλλους.

«Η Τουρκία δεν έχει κάνει τίποτα παρά νόμιμες ενέργειες στο πλαίσιο του μνημονίου που υπεγράφη με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε.

Αυτό ειναι από καθεστωτικές σελίδες που παρουσιάζουν την Μέρκελ και την Γερμανία ως εχθρό της Ελλάδας ενώ όλοι οι πρωθυπουργοί στης Ευρώπης (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ειναι κολλητήρια, μαζί πηγαίναν σε μασονικές στοές πριν τους κάνουν Πρωθυπουργούς (!).

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Δεν υπάρχει κανείς επίσημος ανεπίσημος αξιωματούχος διπλωματουχος παπλωματουχος να του πει=άκου κύριε παραμύθι,, το 1956 ζητούσατε μετά λύσσας αναγνώριση μειονότητας στη Κύπρο. Και η Ελλαδιτσα υποχώρησε και σας έδωσε, όπως πάντα υποχωρεί και δίνει
Αρχίσατε τις προβοκατσιες με πρόθυμους κάτι πειναλεους στο ήθος ευρωαμερικανους
και το 1974 μπουκαράτε εκ του ασφαλους
Τώρα θέλετε Θράκη (αν είναι δυνατόν) Αιγαίο, Λιβυκο, Κρητικό, Ανατολικό και βήμα βήμα να ακούμε τα βρισηδια σας
Και τι θα τα κάνετε Ρε παλληκάρια;
Μήπως ψωμάκι για τα παιδάκια σας;
Μήπως κάνατε ψωμάκι το κλεμμένο πετρέλαιο του Ιράκ;
Μήπως κάνατε ψωμάκι τις συναλλαγές σας με τη βρώμα του πολέμου στη περιοχή σας;
Και επειδή μιλάτε για βήμα βήμα, αρχίστε να απολογειστε για τα αμέτρητα περιστατικά βίας εναντίον της Ελλάδας από το 1956 μέχρι σημερα (φωτιές με θύματα σε Ελληνικά τουριστικά πούλμαν, διωγμοι Ελληνόφωνου πληθυσμού, συνοριακό επεισόδια σε Εβρο και Αιγαίο κλπ
Ξέρετε κάτι παλληκάρια;
Έχετε παρεξηγήσει ή έχετε εννοησει λάθος την έννοια της δύναμης
Δύναμη σε τόσο άδικο δεν υπάρχει
Διαβάστε ιστορία και αλλάξτε μυαλά
Δείτε την επόμενη μέρα και ψάξτε που θα βρίσκεστε


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications