«Ξηλώθηκαν» οι 5 αστυνομικοί μπουμπούκια που εμπλέκονται στο κύκλωμα των… υπερσύγχρονων λαθρανασκαφών!

«Ξηλώθηκαν» με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. οι πέντε αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα των λαθρανασκαφών και στη διακίνηση παράνομων διαβατηρίων και λαθραίων τσιγάρων, ενώ παράλληλα διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη δράση τους.

Οι τέσσερις αστυνομικοί και ο αστυνομικός διευθυντής από τη βόρεια Ελλάδα που έπεσαν στην τσιμπίδα των «Αδιάφθορων», είναι μεταξύ των 147 ατόμων που περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο, το οποίο αφορά 70 λαθρανασκαφές για τον εντοπισμό αρχαιοτήτων και χρυσού.

Τα μέλη του δαιδαλώδους κυκλώματος, που ήταν εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, δεν δίστασαν να κάνουν παράνομες ανασκαφές ακόμη και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή της Τούμπας Πενταλόφου. Μάλιστα, ο ανώτερος αξιωματικός είχε τέτοια εμμονή με την ανεύρεση αρχαιολογικών θησαυρών και συνάμα σιγουριά ότι δεν θα τον «δέσουν», που χρησιμοποιούσε στις λαθρανασκαφές υπηρεσιακό όχημα και τον ασύρματο της ΕΛ.ΑΣ.!

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν, παράλληλα, και στην εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε παράνομους μετανάστες, εκμεταλλεύονταν τη θέση τους σε υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου και «μαγείρευαν» διαβατήρια, εισπράττοντας από 150 έως και 250 ευρώ για το καθένα. Οι ένστολοι εμπλέκονται επίσης και στο τρίτο σκέλος του κυκλώματος, που διακινούσε λαθραίο καπνό σε επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας.

Ο Φαραώ, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Μινώταυρος
Εκτός των πέντε αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τέσσερις συνάδελφοί τους, οι οποίοι απολογούνται κατά ομάδες στον ανακριτή μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους. Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. χρειάστηκε να καταγράφουν επί μήνες τη δράση του κυκλώματος και να απομαγνητοφωνήσουν πλήθος συνομιλιών που κατέγραψε ο «κοριός».

Σε αυτές άκουγαν, μεταξύ άλλων, τον ανώτερο αξιωματικό να λέει με στόμφο ότι ψάχνει στις Μυκήνες, αλλά και ότι «θα βγάλει» τον Φαραώ, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον… Μινώταυρο!

Post A Comment:

1 comment

georgiosείπε...

οι εμποροι ναρκωτικων φευγαν σαν κυριοι,ξυπολητοι,απο την γαδα...γρηγορα ξεχαστηκαν,και τωρα το διεφθαρμενο αρχηγειο της ελας ξηλωνει τα μαθητουδια της!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications