Περιστατικό της Τεχεράνης: Όταν τα UFO δημιουργούν προβλήματα στα όργανα  πολεμικού αεροπλάνου

Το άρθρο που θα διαβάσετε στη συνέχεια περιγράφει περιστατικό που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1976, μεταξύ πιλότων της τότε Ιρανικής Αυτοκρατορικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAFF) και μυστηριωδών αντικειμένων UFO, που μεταξύ άλλων απενεργοποιήσε τα όπλα του αεροσκάφους κατά την πτήση και δημιούργησε προβλήματα στα όργανα.

Μέχρι το 00:30 στις 19 Σεπτεμβρίου του 1976, ήταν μια ήσυχη νύχτα για την διοίκηση της IAFF που εδρεύει στην Τεχεράνη, μέχρι που τέσσερις κλήσεις προήλθαν από την περιφέρεια της πόλης αναφέροντας μια σειρά από παράξενα αντικείμενα στον ουρανό.

Και παρόλο που στην αρχή νόμιζαν ίσως να είχαν μπερδευτεί κάποιοι, αυτό αποκλείστηκε αφού οι αξιωματικοί βγήκαν έξω και είδαν από μόνοι τους ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει στον ουρανό. Ένας αεροπλάνο F-4 Phantom II στάλθηκε για αναγνώριση.

Ο πιλότος Yaddi Nazeri ανέφερε ότι ένα λαμπερό αντικείμενο ήταν ορατό 70 μίλια μακριά του. Ωστόσο, όταν το πλησίασε στα 25 ναυτικά μίλια, σταμάτησαν να λειτουργούν πολλά όργανα στο αεροπλάνο και όλο το σύστημα επικοινωνίας, αναγκάζοντας τον πιλότο να απομακρυνθεί έως ότου όλα τα συστήματα αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Ένα δεύτερο F-4 στάλθηκε 10 λεπτά αργότερα και κράτησε απόσταση ασφάλειας, το UFO άρχισε να απομακρύνεται αλλά εξακολουθούσε να είναι ανιχνεύσιμο στα ραντάρ. Οπτικά, είχε φώτα σε ορθογώνιο μοτίβο και εναλλασσόμενα διαφορετικά χρώματα (μπλε, πράσινο, κόκκινο και πορτοκαλί). Σύμφωνα με τον πιλότο, η εναλλαγή των χρωμάτων ήταν τόσο γρήγορη που όλα τα χρώματα φαινόντουσαν ταυτόχρονα.

Καθώς το F-4 συνέχισε να το ακολουθεί από απόσταση πάνω από τη νότια Τεχεράνη, ένα δεύτερο μικρότερο αντικείμενο αποσπάστηκε από το αρχικό και κατευθύνθηκε προς το αεροπλάνο(!).

Ο πιλότος τρομαγμένος προσπάθησε να ρίξει έναν πύραυλο AIM-9, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει επειδή ο πίνακας ελέγχου των όπλων του αεροσκάφους απενεργοποιήθηκε, όπως και το σύστημα επικοινωνιών και το UHF.

Για να το αποφύγει, ο πιλότος έπρεπε να κάνει απότομο ελιγμό και βουτιά επιτάχυνσης με πολλά G . Ωστόσο, το μικρό ιπτάμενο αντικείμενο συνέχιζε να το ακολουθεί και βρισκόταν πίσω του περίπου 4 ή 5 ναυτικά μίλια, ώσπου επέστρεψε και μπήκε ξανά στο μητρικό UFO, ηταν σαν ένα είδος ανιχνευτή . Όταν συνέβη αυτό, ένα τρίτο αντικείμενο βγήκε από μητρικό UFO και φαινόταν σαν πέφτει σε ελεύθερη πτώση.

Έχοντας ανακτήσει τον έλεγχο των οργάνων και του συστήματος όπλων, το πλήρωμα του F-4 παρατήρησε το τρίτο αντικείμενο, πιστεύοντας ότι είναι μια βόμβα που έριξε το UFO, και θα γίνει έκρηξη όταν φτάσει στο έδαφος .Αλλά αντ 'αυτού προσγειώθηκε απαλά στο έδαφος, έλαμπε έντονα και φώτιζε μια περιοχή σχεδόν 3 χιλιομέτρων.

Το F-4 πέταξε όσο το δυνατόν χαμηλότερα για να προσδιορίσει με ακρίβεια πού προσγειώθηκε αυτό το φως και να το αναφέρει στη βάση του. Στη συνέχεια, και τα δυο αεροπλάνα παρατήρησαν ένα άλλο UFO να αιωρείται από πάνω τους καθώς έκαναν κύκλους αναγνώρισης. Σε αντίθεση με τα άλλα τρία, αυτό είχε κυλινδρικό σχήμα, μήκους περίπου 8 μέτρων, και είχε σταθερά φώτα στα άκρα και αναβόσβηναν στο κέντρο.

Ο πιλότος ρώτησε τον πύργο ελέγχου αν μπορούσαν να το εντοπίσουν στο ραντάρ και παρόλο που η απάντηση ήταν αρνητική, ο πιλότος το έβλεπε οπτικά. Τελικά πήραν εντολή να επιστρέψουν στην βάση.

Επιστρέφοντας στη βάση συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην συσκευή νυχτερινής όρασης για προσγείωση, και σε συστήματα επικοινωνίας. Ένα κοντινό μη στρατιωτικό αεροσκάφος αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα με το σύστημα επικοινωνιών, αν και δεν ανέφερε ασυνήθιστες παρατηρήσεις.

Την επόμενη μέρα πήγαν στο σημείο που πίστευαν ότι το ένα UFO είχε προσγειωθεί για ερευνά. Ήταν η κοίτη μιας ξερής λίμνης και δεν φαινόταν τίποτα ασυνήθιστο στην περιοχή. Οι ντόπιοι ωστόσο όταν ρωτήθηκαν αν ειχαν δει κάτι, ισχυρίστηκαν ότι είχαν ακούσει περίεργους θορύβους το προηγούμενο βράδυ και ότι είδαν φώτα τόσο φωτεινά όσο οι αστραπές.

Είναι γνωστό ότι μια ομάδα στάλθηκε λίγο αργότερα για να ερευνήσει την περιοχή και να πραγματοποιήσει διάφορες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων στα επίπεδα ακτινοβολίας. Τα αποτελέσματα δεν έγιναν ποτέ γνωστά.

Και επειδή υπάρχουν πολλοί "πονηροί" για να πουν τα γνωστά, όλα αυτά ειναι από αποχαρακτηριμένο έγγραφο που γράφτηκε από τον Henry S. Shields της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAFE), στον οποίο υπάρχει πρόσβαση εδώ: nsa.gov.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications