Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε αεροσκάφος των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα (Βίντεο)

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο ενός αμερικανικού αεροσκάφους αναγνώρισης το οποίο εμφανίστηκε στις 23 Ιουλίου, πάνω από διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα. Το αμερικανικό αεροσκάφος πλησίασε τα ρωσικά σύνορα, οπότε ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε να παρακολουθεί τις κινήσεις του.

Τα πλάνα από το βίντεο που ακολουθεί, δείχνουν το ρωσικό πλήρωμα του μαχητικού να πλησιάζει το αμερικανικό αεροσκάφος και να αναγνωρίζει τον τύπο του. Το συγκεκριμένο αμερικανικό αεροσκάφος, ήταν ένα αεροπλάνο αναγνώρισης P-8A, από το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Μετά από λίγη ώρα, το αμερικανικό αεροσκάφος αναγνώρισης απομακρύνθηκε από τα ρωσικά σύνορα προς αντίθετη κατεύθυνση, και το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στη βάση του.

Την Πέμπτη, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι μαχητικό του αεροσκάφος παρεμπόδισε ένα αμερικανικό αεροπλάνο αναγνώρισης το οποίο πλησίασε τα ρωσικά σύνορα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, επιβεβαιώνοντας ότι η όλη επιχείρηση διεξήχθη με ασφάλεια.

Τέλος, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν η τρίτη αναχαίτιση που πραγματοποιήθηκε από τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αυτή την εβδομάδα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications