Ψάχνουν τον Αφρικανό με τα ράστα! Θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην απαγωγή της μικρής Μαρκέλλας

Ενάμιση μήνα μετά τη συγκλονιστική υπόθεση αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης από την 33χρονη «κοκκινομάλλα», Ειρήνη Μούρθου, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες δίνοντας αυτή τη φορά βαρύτητα στον Αφρικανό με τα ράστα, για τον οποίο είχε κάνει λόγο στις αρχικές καταθέσεις της η μικρή!

Η αστυνομία έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» κάθε άτομο που έχει εμπλακεί στην υπόθεση και έχει δοθεί στην αστυνομία είτε από την ίδια τη Μαρκέλλα, είτε από μαρτυρίες ή ακόμα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και το «άνοιγμα» του υπολογιστή της «κοκκινομάλλας», σε μία προσπάθεια να διαπιστωθεί αν πίσω από αυτή κρύβονται συνεργοί ή κύκλωμα παιδόφιλων.

Σε ένα σημείο της κατάθεσής της, η μικρή είχε αναφερθεί σε μια συνομιλία που είχε η «κοκκινομάλλα» στην τηλεόραση (εννοώντας την οθόνη του υπολογιστή) «με έναν άντρα μαύρο με κοτσιδάκια, σαν κι αυτά που έχουν αυτοί που πουλάνε βραχιόλια», είχε πει χαρακτηριστικά. Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης θεωρούν πως πρόκειται για άτομο που μένει στην πόλη και τους έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υπόθεση παιδικής π@ρνογραφίας και συγκεκριμένα πριν από τρία χρόνια, όταν οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ερευνούσαν ηλεκτρονικά ίχνη για υπόθεση παιδικής π@ρνογραφίας μέσω της Ιντερπόλ.

Τότε, η διεθνής αστυνομία είχε ασχοληθεί με κύκλωμα διαμοιρασμού υλικού παιδικής π@ρνογραφίας στην Ευρώπη κι ένα από τα στίγματα που είχαν ανακαλύψει εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Ύστερα από έρευνες είχαν φτάσει στα ίχνη ενός Αφρικανού που ζούσε στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα είχε καταθέσει αίτημα ασύλου. Ο άντρας αυτός είχε ερευνηθεί αλλά ο υπολογιστής του είχε βρεθεί “καθαρός” πέρα από τρεις φωτογραφίες κοριτσιών -με αδιευκρίνιστη ηλικία- ενώ είχε αποδειχθεί πως τις είχε κατεβάσει από το διαδίκτυο.

Η περιγραφή που έδωσε η Μαρκέλλα για τον Αφρικανό με τον οποίο συνομίλησε η απαγωγέας μοιάζει με τον άνδρα που ερεύνησε πριν από περίπου τρία χρόνια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος αλλά μέσα από τη διερεύνηση του λάπτοπ της 33χρονης Ειρήνης Μούρθου δεν στάθηκε έως τώρα δυνατή κάποια διασταύρωση στοιχείων, καθώς είχε φροντίσει λίγο πριν την σύλληψή της να καταστρέψει τον σκληρό δίσκο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications