Πολλαπλασιάζονται οι προσωπικότητες που μιλούν κατά των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19

Σπουδαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο προειδοποιούν ότι η πανδημία του κοροναϊού έχει ενισχύσει την αυταρχική συμπεριφορά των κυβερνήσεων, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία!

Ολοένα και περισσότεροι διάσημοι καταφέρονται εναντίον των περιοριστικών μέτρων που συστήνουν οι διάφοροι λοιμωξιολόγοι, όπως ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ, ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι, η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2015 Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, ο Γάλλος συγγραφέας Μπερνάρ- Ανρί Λεβί, , ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης το 1983 Πολωνός Λεχ Βαλέσα και η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ.

Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να καταλύονται δημοκρατικές ελευθερίες στο όνομα του κορονοϊού.

Περισσότερες από 80 χώρες έχουν θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα, σύμφωνα με το «International Center for Non Profit Law», με έδρα τις ΗΠΑ, τα οποία κυμαίνονται από περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών και πρόστιμα για τους παραβάτες έως κανόνες για επιπλέον παρακολούθηση, λογοκρισία και αυξημένες εκτελεστικές εξουσίες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications