Πέτσας: «Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί δυσφήμιση για την Ελλάδα στο εξωτερικό»

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σχολίασε την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων και τόνισε ότι εάν θέλει να βρει ένα “διεφθαρμένο κόμμα” θα πρέπει να κοιτάξει γύρω του και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τη θετική διεθνή εικόνα της χώρας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο ισπανικό μέσο ενημέρωσης επισημαίνει για την ελληνική κυβέρνηση πως «κατάφεραν να κάνουν το αδιανόητο, πήραν μια οικονομία που σημείωνε ανάπτυξη για 12 συνεχόμενα τρίμηνα και την έφεραν ξανά σε ύφεση, πριν από το ξέσπασμα του covid-19 και τα επακόλουθα μέτρα lockdown», κάνοντας μάλιστα λόγο «για σχέσεις της ΝΔ με τα συμφέροντα».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν χαρούμενος αν η επόμενη κυβέρνηση μετά τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να χτίσει πάνω στα θεμέλια που τέθηκαν «αλλά όπως είχαμε προβλέψει, αυτό δεν συνέβη, είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα που βύθισε την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση, επειδή ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν μόνο τα συμφέροντα των ελίτ», επιλέγοντας ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Ο ίδιος δεν δίστασε να βάλει στο κάδρο και τον ελληνικό Τύπο, αφού «στηρίζονται σθεναρά από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, που επανειλημμένα αποκρύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Άλλα τα προβλήματα των ανθρώπων είναι μια πραγματικότητα και όχι μια εικόνα στην οθόνη» , ενώ απαντώντας σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως «είναι καταστροφικό να διεξάγει κανείς μια λαϊκιστική αντιπολίτευση, ιδιαίτερα δεδομένου ότι οι απειλές αυξάνονται ταχέως έναντι τόσο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας όσο και της σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Έχω δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα ακολουθήσω μια υπεύθυνη, πατριωτική στάση και δεν θα ενεργήσω όπως ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του όταν ήμασταν στην κυβέρνηση».

«Ας κοιτάξει δίπλα του για “διεφθαρμένο κόμμα”» λέει ο Πέτσας
Με την κυβέρνηση να καταβάλλει προσπάθειες τόνωσης της διεθνούς ακτινοβολίας της χώρας ενόψει και της τουριστικής σεζόν, «ο πανικός του κ. Τσίπρα από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις τον σέρνει σε νέες αθλιότητες», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επισημαίνει επίσης πως: «την ώρα που η Ελλάδα ανακτά το κύρος της και χαρακτηρίζεται διεθνώς, ως μια χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του κορωνοϊού, ο κ. Τσίπρας δυσφημεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό».

Και η δήλωση του κ. Πέτσα καταλήγει: «Όσο για την αναφορά του σε "διεφθαρμένο κόμμα", ας κοιτάξει δίπλα του».

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications