Δελτίο τύπου: Όλη η αλήθεια για την συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας

Το παρακάτω δελτίο έσταλη από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης της 15ης Ιουλίου και υπογράφεται από τις Επιτροπή κατοίκων Αγγελοπούλου-Πλατείας Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής. Δημοσιεύεται αυτούσιο και χωρίς περικοπές για ενημέρωση των αναγνωστών.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου οι κάτοικοι του 6ου Δ.Δ. διαδηλώσαμε κατά της απαράδεκτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή. Η συγκέντρωση είχε, όπως ήταν αναμενόμενο, απέναντι της την παράνομη αντισυγκέντρωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε και ανακοίνωση ότι την Τετάρτη ξεμπερδεύει με τους νεοναζί. Μαζί με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν και ο δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας, Κωνσταντίνου, με το ΚΕΕΡΦΑ, τους φασίστες δηλαδή ενδεδυμένους με τον μανδύα του αντιφασίστα, καθώς και τα τάγματα εφόδου των αναρχομπάχαλων.

Κατά την προσφιλή τους συνήθεια κατέλαβαν παρανόμως τον χώρο, όπου θα γινόταν η δική μας καθ’ όλα νόμιμη συγκέντρωση, που είχε εγκαίρως ανακοινωθεί στην αστυνομία. Η παράνομη αντισυγκέντρωση έγινε με ευθύνη της αστυνομίας και του εισαγγελέα που επέτρεψε, όπως μας ενημέρωσαν, να καταλάβουν την πλατεία μέχρι τις 7, ενώ η δική μας συγκέντρωση ήταν στις 6.30. Σκοπός των αντισυγκεντρώσεων της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είναι πάντα να τρομοκρατήσει τον κόσμο, ώστε να μην υπάρχει συμμετοχή.

Παρά το γεγονός ότι εξέδωσαν δελτία τύπου που απειλούν, εξυβρίζουν και στάζουν μίσος για τους κατοίκους, παρά το γεγονός ότι επιχείρησαν ανεπιτυχώς για πολλοστή φορά να μας συνδέσουν με την Χρυσή Αυγή, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουμε καμία σχέση, παρά το γεγονός ότι ήρθαν οπλισμένοι και τραμπούκιζαν συνεχώς, παρά το γεγονός ότι έκαναν διαρκώς προκλητικές χειρονομίες προς εμάς, οι κάτοικοι σταθήκαμε απέναντι τους και διαδηλώσαμε κατά της πολιτικής που έχει μετατρέψει τις γειτονιές μας σε hot spot.

Μαζί μας και άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους, κάτι που διέλυσε τα παραμύθια περί διοργάνωσης από την Χρυσή Αυγή. Παραμύθια που αφηγήθηκαν στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν. Επιχείρησαν δε να ταυτίσουν ανεπιτυχώς, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, τον βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνο, ο οποίος ήταν παρών, με τον ακροδεξιό χώρο.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και οι εξωκοινοβουλευτικοί φίλοι της του ΚΕΕΡΦΑ δεν είδαν ούτε τον συγγραφέα και αρθρογράφο της Καθημερινής κ. Θεοδωρόπουλο, ούτε τους ανθρώπους από το Άρδην του κ. Καραμπελιά ή από την Δημιουργία Ξανά του κ. Τζήμερου ή από το ΔΙΕΣΥ. Ο σκοπός της διαστρέβλωσης της αλήθειας, την οποία αναπαρήγαγαν όλα τα μεγάλα και συστημικά ΜΜΕ, ήταν να προβάλλουν την εικόνα, ότι οι κάτοικοι είναι φασίστες, τάγματα εφόδου και χρυσαυγίτες. Η κύρια στόχευσή τους όμως ήταν, να αλλάξουν την ατζέντα της διαμαρτυρίας. Αντί δηλαδή να συζητάμε για την ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή, συζητάμε πόσο χρυσαυγίτες είναι οι κάτοικοι, διαδίδοντας το ψευδέστατο ότι η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τον χώρο αυτό.

Τεράστια είναι βέβαια η ευθύνη των ΜΜΕ, που διέδωσαν ένα δελτίο τύπου, που προφανώς είχε γράψει επαγγελματίας αλληλέγγυος της αντισυγκέντρωσης, το οποίο την παρουσίαζε ως νόμιμη και αγγελικά πλασμένη. Βλέποντας κανείς ωστόσο τη δική μας συγκέντρωση με τους φυσιολογικούς ανθρώπους από τη μία, ενδεδυμένους ευπρεπώς, με τις γιαγιάδες και τους παππούδες της γειτονιάς με σύνθημα «όχι στα γκέτο» και από την άλλη την αντισυγκέντρωση με τους κρανοφόρους, τα ρόπαλα και τα συνθήματα «Έλληνα λεβέντη, στον τάφο σου θα στήσουμε το πιο μεγάλο γλέντι», αντιλαμβάνεται εύκολα ποιος είναι ο τραμπούκος φασίστας και ποιος όχι.

Η συγκέντρωση μας ήταν μία μεγάλη νίκη των κατοίκων, γιατί όχι μόνο τελικά η αντισυγκέντρωση διαλύθηκε και εμείς ανεβήκαμε στην πλατεία, αλλά και γιατί ολοκληρώθηκε ομαλά, χωρίς να ανοίξει μύτη. Και όλοι όσοι έχουν βρεθεί απέναντι από αυτούς τους τραμπούκους γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Εμείς το κάνουμε για δεύτερη φορά.

Για αυτή την εξέλιξη να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία, που παρά τις αρχικές της λανθασμένες κινήσεις, κατάφερε τελικά να διαλύσει ήρεμα την αντισυγκέντρωση. Να ευχαριστήσουμε και όλους όσους ήρθαν για την άψογη και ευπρεπή στάση που είχαν, η οποία διευκόλυνε την ομαλή διεξαγωγή της διαμαρτυρίας.

Καταγγέλλουμε το κατάπτυστο δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε σε όλα τα ΜΜΕ και μας συκοφαντεί, συνδέοντας μας με ακροδεξιούς χώρους, με τάγματα εφόδου και μαχαιρώματα, ενώ ξεπλένει τους τραμπούκους.

Καταγγέλλουμε όσους αναπαράγουν αυτές τις αθλιότητες.
Καταγγέλλουμε όλα τα ΜΜΕ που το δημοσίευσαν ως θέσφατο και το οποίο ονόμασαν «αντικειμενικό» ρεπορτάζ. Αυτή δεν είναι δημοσιογραφία. Αυτό είναι γκεμπελική προπαγάνδα, είναι το ποινικό αδίκημα της εξύβρισης και της συκοφαντίας.

Η συγκέντρωση μας ήταν μία τεράστια ΝΙΚΗ. Το βλέπουμε από την απήχηση που είχε στον κόσμο και από τα μηνύματα που λαμβάνουμε κάθε μέρα από όλη την Ελλάδα.
ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΕ ΓΚΕΤΟ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.
Επιτροπή κατοίκων Αγγελοπούλου-Πλατείας Βικτωρίας

Επιτροπή κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα Επιτροπή κατοίκων Πλατείας Αμερικής

nantiareport.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications