Κόρινθος: Μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές - Εκκενώθηκε ο οικισμός Ντράσσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου, με την Πυροσβεστική να προχωρά σε εκκένωση οικισμών. Μάχη με τον χρόνο και τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στις Κεχριές Κορινθίας, στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Πέμπτης δόθηκε εντολή εκκένωσης στον οικισμό Ντράσσα, κοντά στους υπόλοιπους οικισμούς που εκκενώθηκαν τις προηγούμενες ώρες.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο των ανδρών της Πυροσβεστικής όσο και των εθελοντών αλλά και των κατοίκων της Κορινθίας που καταβάλλονται από χθες, δυστυχώς, ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς.

Η οικεία ήταν στην περιοχή Αλαμάνο. Στο σημείο επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα.
Παράλληλα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα και ένα ελικότερο του στρατού.
«Κάτοικοι μου κατήγγειλαν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού»
Καταγγελίες για «σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού» από κατοίκους γνωστοποίησε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξής του για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.

Ο δήμαρχος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε πως η «νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές».

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος επεσήμανε πως: «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο προς τον Άγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Νανόπουλος, «οι χειριστές των μηχανημάτων έργου εργάζονταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες.
Η φωτιά στην περιοχή καίει σε διάσπαρτες εστίες και, όπως σημείωσε ο ίδιος, με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη και οι εναέριες δυνάμεις.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications