Εκκλησία αντίγραφο της “Αγιά Σοφιά” θα ανεγείρει ο Άσαντ στην Συρία…

Η μετατροπή του ορθοδόξου καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί από την Τουρκία του Ερντογάν, δίνει, από ότι φαίνεται, την αφορμή για αντίρροπες επικοινωνιακές και συμβολικές κινήσεις από οτυς αντιπάλους του.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα ειδήσεων Middle East Monitor, η συριακή κυβέρνηση αποφάσισε την οικοδόμηση ενός υπό κλίμακα αντιγράφου της Αγίας Σοφίας στην πόλη Al-Suqaylabiyah (ελληνική Σελευκόβηλος), η οποία κατοικείται κατά πλειοψηφία από ελληνορθοδόξους (Rum-Ρωμιούς).

Την ιδέα για το εγχείρημα προώθησε ο Nabeul Al-Abdullah, επικεφαλής ασαντικής παραστρατιωτικής ομάδας στην περιοχή. Την έγκριση του έδωσε και ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος της Χάμα, Nicolos Baalbaki.

Στην κατασκευή θα συμμετάσχουν μονάδες του ρωσικού μηχανικού. Ο βουλευτής της Ρωσικής Δούμα Vitaly Milonov δήλωσε πως οικοδόμηση της νέας Αγίας Σοφίας στη Συρία αρμόζει ιδιαίτερα καθώς το καθεστώς Άσαντ είναι θρησκευτικά ανεκτικό και δημιουργεί περιβάλλον για διαθρησκειακό διάλογο, αντίθετα με την Τουρκία.

Τι συμπεράσματα βγάζουμε εμείς; Είναι σίγουρα μία κίνηση με σκοπό να προσβάλει την Τουρκία. Από την άλλη, η δημιουργία ενός αντιγράφου του σημαντικότερου ιστορικού ναού της Ορθοδοξίας σε μία υπό ρωσική κηδεμονία χώρα και με την πλήρη υποστήριξη της Μόσχας, δρα έστω και έμμεσα ως μέτρο υποβάθμισης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

ΠΗΓΗ: cognoscoteam.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications