«Αποτροπιασμός»  ΕΣΗΕΑ για τη δολοφονική επίθεση στον Στέφανο Χίο

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τη δολοφονική επίθεση στον Στέφανο Χίο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον Στέφανο Χίο έχει ως ακολούθως: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» Στέφανου Χίου.

Η ΕΣΗΕΑ αναμένει από τις Αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να παραδώσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Το δικαίωμα στη ζωή είναι ιερό και υπερβαίνει όλες τις διαφορετικές αντιλήψεις για το ύφος και το ήθος του δημόσιου λόγου που εκφέρει ο καθένας και κρίνεται από τους πολίτες και τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας».

H φώτο ειναι σχετική με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ πάντως (!)

Σκοποί της ΕΣΗΕΑ, όπως αναφέρονται στο καταστατικό του 1979 που ισχύει μέχρι σήμερα, είναι, μεταξύ άλλων:
Α. η αποφασιστική και με όλα τα νόμιμα αγωνιστικά μέσα, προάσπιση της ελευθεροτυπίας από κάθε επιβουλή, απ' όπου και αν προέρχεται, με σκοπό να διασφαλισθεί η πλήρης ενημέρωση των πολιτών με τον Τύπο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, με τη δημοσίευση και αναμετάδοση όλων των ειδήσεων, με τον παραμερισμό κάθε σκοπιμότητας και ιδιοτέλειας,

Το 1966 ολοκληρώθηκε η ανέγερση του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας. Το εγκαινίασε ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, στις 2 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Με την ευκαιρία αυτή η ΕΣΗΕΑ του απένειμε "Χρυσούν εύσημον πνευματικής αξίας" σε αναγνώριση "των υπηρεσιών του δια την διατήρησιν και ανάπτυξιν του ελληνικού πνεύματος". Ο Κωνσταντίνος, αποδεχόμενος το εύσημο, τόνισε ότι "εις μίαν δημοκρατικήν χώραν όπως η Ελλάς, είναι φυσικόν και αναγκαίον να εκπροσωπούνται δια του Τύπου όλαι αι πολιτικαί τάσεις".

Αυτοί οχι μονο δεν κάνουν αυτό που αναφέρουν στο καταστατικό τους, αλλα το ακριβώς αντίθετο, εκτός ότι κάνουν και πόλεμο σε κάθε ανεξάρτητη σελίδα, άρα λειτουργεί κατα παράβαση του καταστατικό τους και πρέπει να κλείσει εντελώς .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications