400 τζιχαντιστές από τη Λιβύη πέρασαν ως «μετανάστες» στην Ιταλία

Τετρακόσιοι Σύροι τζιχαντιστές, που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στη Λιβύη, φέρεται να «έφτασαν παράνομα στην Ευρώπη μέσω της Ιταλίας», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την ιταλική ιστοσελίδα ASKANEWS που αναμεταδίδει.

Σε μια δήλωση σχετικά με τον αριθμό των Σύρων τζιχαντιστών που μεταφέρθηκαν στη Λιβύη για να υποστηρίξουν την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τρίπολης στον πόλεμο εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), το ίδιο Παρατηρητήριο γράφει ότι μεταξύ αυτών των μισθοφόρων «υπάρχουν επίσης περίπου 300 αγόρια μεταξύ 14 και 15 χρόνων, μεταξύ των Τουρκμένων τζιχαντιστών της «Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράντ», «του Εθνικού Στρατού της Συρίας (ένας στρατός που δημιουργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Άγκυρα εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού) προσλήφθηκαν αφού δελεάστηκαν από χρήματα που έδωσαν οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τις δύσκολες οικονομικές τους συνθήκες».

Επίσης -προσθέτει το Παρατηρητήριο- «400 από αυτούς τους μισθοφόρους χρησιμοποίησαν το ταξίδι στη Λιβύη ως πρόσχημα για να φτάσουν στην Ευρώπη και εισήλθαν στην ήπειρο παράνομα μέσω της Ιταλίας».

Η Τουρκία, σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών, έχει μεταφέρει στη Λιβύη μια δύναμη μεταξύ 10.000 και 15.000 τζιχαντιστών από τη Συρία, πολλοί από τους οποίους είναι Τουρκμένοι της Συρίας.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή που ζει στη βορειοδυτική Συρία και η Άγκυρα θεωρεί «τουρκική μειονότητα».

Στα τέλη Απριλίου είχαμε δημοσιεύσει την πληροφορία ότι, πολλοί νεαροί από τη Συρία κατατάχθηκαν στην τουρκική εκστρατεία στη Λιβύη με στόχο όχι να πολεμήσουν αλλά για να περάσουν στην Ιταλία ως μετανάστες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications