Συνελήφθη εν μέσω ταραχών η κόρη του Δημοκρατικού δημάρχου της Νέας Υόρκης

Συμμετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ!

Η κόρη του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, συνελήφθη σε διαδήλωση στο Μανχάταν το βράδυ του Σαββάτου, αποκάλυψαν αστυνομικές πηγές στη New York Post. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, η 25χρονη Κιάρα ντε Μπλάζιο τέθηκε υπό κράτηση γύρω στις 22.30, αφού οι αστυνομικές Αρχές κήρυξαν παράνομη τη συγκέντρωση πολιτών στη συμβολή της 12ης Οδού και της λεωφόρου Μπρόντγουεϊ στο Μανχάταν.

Η νεαρή κοπέλα φέρεται να παρεμπόδιζε τη διέλευση των οχημάτων και συνελήφθη όταν αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το αίτημα των αστυνομικών για να αποχωρήσει από το σημείο, όπως αναφέρει πηγή της Post.

«Ήταν ένα από τα επίκεντρα των επεισοδίων εκεί, κόσμος έβαζε φωτιά σε περιπολικά, πέταγε πέτρες και συγκρουόταν με αστυνομικούς. »Υπήρχαν χιλιάδες άτομα στο σημείο εκείνη την ώρα», προσθέτει η πηγή.

Η Κιάρα ντε Μπλάζιο δήλωσε στους αστυνομικούς ως κατοικία της το σπίτι του δημάρχου στο Άπερ Ηστ Σάιντ, αλλά απέφυγε να τους ενημερώσει ότι είναι η κόρη του.

Η σύλληψη σημειώθηκε περίπου μια ώρα προτού ο ντε Μπλάζιο απευθύνει έκκληση στους διαδηλωτές «να πάνε σπίτι».
«Εκτιμάμε και σεβόμαστε όλες τις ειρηνικές διαμαρτυρίες, αλλά τώρα έφτασε η στιγμή να πάει ο κόσμος σπίτι» δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε μια συνέντευξη Τύπου στις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου και συμπλήρωσε:

«Αν βγήκατε απόψε με ειρηνικές διαθέσεις για να εκφράσετε την ανάγκη για αλλαγές, να ξέρετε ότι εισακουστήκατε και ότι έρχονται αλλαγές στην πόλη.

»Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».
Σύμφωνα με τη New York Post η κόρη του Ντε Μπλάζιο, που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα το 2016 με σκοπό να ασχοληθεί με την κοινωνική εργασία, αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της, με την υποχρέωση να εμφανιστεί μια άλλη μέρα στο δικαστήριο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications