Τροχαία: «Έξυπνα» φανάρια Wi-fi θα φωτογραφίζουν όσους περνούν με κόκκινο

Tεχνολογική τροχαία αστυνόμευση με τεχνητή νοημοσύνη – Φανάρι με ασύρματο ανιχνευτή παραβίασης κόκκινου σηματοδότη θα “φωτογραφίζει” την πινακίδα κυκλοφορίας του παραβάτη, ο οποίος θα παραλαμβάνει σπίτι του την κλήση Το “έξυπνο” φανάρι θα τοποθετηθεί πιλοτικά στην παραλιακή λεωφόρο με προοπτική τοποθέτησης πολλών ακόμη σε άλλα σημεία της πόλης όπου έχουν καταγραφεί θανατηφόρα τροχαία με αυτή την αιτία.

Η αποκάλυψη ήρθε στο πλαίσιο των εγκαινίων του αναβαθμισμένου Θαλάμου Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), με την επαναενεργοποίηση 230 καμερών σε διάφορα σημεία της πόλης, πολλές από τις οποίες ήταν με βλάβες ή κατεστραμμένες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης εγκαινίασε τον θάλαμο, με την παρουσίαση να γίνεται από κοινού με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, που είχε αναλάβει τη συντήρηση και τη λειτουργική ετοιμότητα του δικτύου των 230 καμερών κυκλοφορίας, καθώς και του Θαλάμου Επιχειρήσεων. “Το ΘΕΠΕΚ είναι ένα ακόμη βήμα για να βελτιώσουμε την κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας”, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κάμερες για… όλες τις «δουλειές»
Μέσω των καμερών θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης για βλάβες που αφορούν τους σηματοδότες για άμεση επιδιόρθωση, ανάρτηση μηνυμάτων στις ηλεκτρονικές πινακίδες για την ενημέρωση των οδηγών σε περίπτωση τροχαίων ή κυκλοφοριακού φόρτου. Θα υπάρχει καταχώρηση των περιστατικών στο λογισμικό διαχείρισης κυκλοφορίας, προκειμένου να γίνονται διορθωτικές παρεμβάσεις. Παράλληλα θα βοηθά στην ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου για τους χρόνους διαδρομής λαμβάνοντας υπόψη τον κυκλοφοριακό φόρτο σύμφωνα με τις μετρήσεις που λαμβάνονται από 500 συνολικά σημεία μέτρησης.

Μέσω των καμερών θα γίνεται εντοπισμό βλαβών στο οδικό δίκτυο, βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, ακόμη και παρακολούθηση των φρεατίων για την άντληση των συσσωρευμένων υδάτων σε δρόμους της πρωτεύουσας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, o Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications