Τσελίκ: Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να βρει έναν λογικό υπουργό Άμυνας

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής αναφέρθηκε με λόγια απαξιωτικά στην Ελλάδα και στους υπουργούς της, ενώ επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η Αγία Σοφία είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με to sigmalive, ο κ. Τσελίκ ταυτόχρονα υποστήριξε για την Κύπρο ότι με τις κινήσεις που κάνουν τελευταία, δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για λύση και σημείωσε ότι δεν θα αφήσουν τα δικαιώματα των Τ/Κ στις βρετανικές βάσεις να καταπατηθούν.

«Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί»

Για την Ελλάδα ανέφερε: «έχοντας πίσω σας την ΕΕ, δεν μπορείτε να αναγκάσετε την Τουρκία να κάνει ό,τι θέλετε εσείς. Βοηθήσαμε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της. Ωστόσο, νομίζω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν είναι σε θέση να βρει έναν λογικό άνθρωπο για υπουργό Άμυνας. Όπου προβληματικός άνθρωπος, τον κάνουν υπουργό Άμυνας. Όταν ο πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας έκρυψε τον υπουργό Άμυνας. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και όλοι οι άλλοι (Έλληνες υπουργοί) πρέπει να μάθουν πώς να μιλούν σε ένα μεγάλο κράτος όπως η Τουρκία. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας θα πρέπει να μάθουν να μιλάνε τη γλώσσα της λογικής. Αν απαντήσουμε, θα τους ανέβει η πίεση στην Ελλάδα. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μεγάλη εμπειρία στα Βαλκάνια.

Η Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο είναι εγγυητής ειρήνης. Βλέπουμε το συνεχές σαμποτάζ (που μας κάνουν). Σαν παιδικές ασθένειες. Δείτε το μέγεθος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης.

Θεωρείτε τα νησιά συνέχεια της ηπειρωτικής χώρας και προσπαθείτε να τους προσδώσετε υφαλοκρηπίδα. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε την κατάσταση όταν βρισκόσασταν σε οικονομική κρίση. Είδαμε πώς οι Ευρωπαίοι υπουργοί ταπείνωναν την Ελλάδα. Λένε μεγάλα λόγια χωρίς να δημιουργούν ένα μηχανισμό, χωρίς να ψηφίζουν κανένα νόμο».

«Η Τουρκία είναι αρμόδια για τη μοίρα της Αγίας Σοφίας». Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε όμως και στην Αγία Σοφία τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι η αρμόδια αρχή για να ορίσει τη μοίρα της.

«Χθες βράδυ ένας καθηγητής υποστήριξε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αντίκειται στη βούληση του ιδρυτή της δημοκρατίας μας. Οι συζητήσεις αναφορικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα εμφανίζονται ως πρόκληση κατά του ιδρυτή της χώρας μας και δυστυχώς πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια ανήθικη προσέγγιση. Δεν συζητώ την ευφυΐα του ατόμου που παρουσιάζει έτσι το θέμα. Είναι ντροπή να αναγάγει το θέμα σε αυτό το επίπεδο. Αυτή η νοοτροπία έχει κάνει πολύ κακό στη χώρα μας. Κανένας δεν έχει πρόβλημα με το καθεστώς της Τουρκίας. Το θέμα που συζητούμε είναι διάφορες νομικές και πολιτικές αποφάσεις. Είναι ντροπή πλέον να μαλώνουμε κατά αυτόν τον τρόπο για ένα αίτημα του έθνους» τόνισε σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο»
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ερντογάν τόνισε αναφερόμενος στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο ότι «δεν εποφθαλμιούμε τα πετρέλαια κανενός και τον πλούτο κανενός. Αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πλούτο των άλλων, ρίχνουν την κατηγορία στην Τουρκία.

Ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, εμφανίζει τον Χαφτάρ κοσμικό και τον Σαράζ τζιχαντιστή. Ας ψάξουν λίγο. Τέτοια σχόλια ταιριάζουν περισσότερο στη Γαλλία που βλέπει τη Λιβύη με μια αποικιοκρατική αντίληψη. Όλοι οι Λίβυοι είναι αδέρφια μας. Η Τουρκία έχει επιδείξει αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την νόμιμη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης που εκπροσωπεί το σύνολο του Λιβυκού λαού. Είμαστε χώρα της Μεσογείου, πρέπει να διατηρήσουμε την νόμιμη σχέση με τη Λιβύη. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους αδελφούς μας στο έλεος των ύπουλων σχεδίων των άλλων. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Βλέπουμε πώς η υποστήριξη της Γαλλίας προς τον Χάφτερ μετατράπηκε σε ανθρώπινη τραγωδία. Βλέπουμε πώς η υποστήριξη της Γαλλίας στον Χαφτάρ μετατράπηκε σε ανθρώπινη τραγωδία. Βλέπετε τους μαζικούς τάφους».

Sigmalive

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications