Σύψας: Ένας άνθρωπος μπορεί να μολύνει 85 άτομα – Ο ιός χτυπάει καμπανάκι

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, δήλωσε ανήσυχος για τον κίνδυνο επαναφοράς του κορονοϊού εντός του καλοκαιριού. Τι ανέφερε για τα beach bar.

Ανήσυχος για τον κίνδυνο επαναφοράς του κορονοϊού εντός του καλοκαιριού δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, στον απόηχο των 97 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

«Εάν η αυξητική τάση των κρουσμάτων συνεχιστεί, ενδεχομένως να μιλήσουμε μέσα στο καλοκαίρι για επανάκαμψη του πρώτου κύματος και αυτό θα είναι μια αποτυχία» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Και συνέχισε: «Έχουν αυξηθεί πολύ τα κρούσματα. Δύο είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι, οι συγχρωτισμοί και τα εισαγόμενα κρούσματα. Ο ιός χτυπάει καμπανάκι, έως μεγάλο κουδούνι ότι είναι εδώ, όλοι εμείς μπορούμε να μολυνθούμε».
Ειδική αναφορά έκανε στο beach bar της Μυκόνου, όπου παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ και «λουκέτο» 60 ημερών.

«Οι νέοι μπορεί να μην κινδυνεύουν, αλλά διασπείρουν τον ιό. Ένας άνθρωπος μολύνει 85, όχι δυο τρεις. Ο κίνδυνος συνωστισμού στα μπαράκια στη Μύκονο είναι τεράστιος».
Στο ίδιο πλαίσιο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε μια προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας. «Εάν ένα νησί ή μία δομή θεωρηθούν μολυσμένα, άπαντες θα μπουν σε καραντίνα. Ευελπιστώ ότι αυτό θα είναι ένα κακό σενάριο, δεν θέλω να υπάρχει πανικός. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τον ιό».

Ερωτηθείς για τον τουρισμό, ξεκαθάρισε ότι «θα επανεκτιμηθεί το ποιες χώρες είναι ασφαλείς» καθώς ο τουρισμός αποτελεί έναν κίνδυνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει τις απευθείας πτήσεις με 29 χώρες εξωτερικού από τις 15 Ιουνίου. Οι ταξιδιώτες δεν θα υποβάλλονται σε 14ήμερη υποχρεωτική καραντίνα, ενώ οι έλεγχοι για κορονοϊό θα είναι δειγματοληπτικοί.

Από την 1η Ιουλίου, μάλιστα, στη συγκεκριμένη λίστα θα συμπεριληφθούν και άλλες χώρες-προέλευσης, ενώ οι πτήσεις θα αφορούν όλα τα αεροδρόμια της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειακών.

Αντίθετα, όσοι ταξιδιώτες εισέρχονται στην Ελλάδα από χώρες με δυσμενές επιδημιολογικό προφίλ (δηλαδή χώρες εκτός της λίστας των 29), θα υπάγονται σε καθεστώς υποχρεωτικής καραντίνας (επτά ημέρες αν είναι αρνητικοί στον ιό, 14 ημέρες αν είναι θετικοί στον ιό).

Post A Comment:

2 comments

vasiliaείπε...

Θελουν 85 της εκατο Ελληνες να διώξουν τους μετανάστες!! Ξέρουνε αυτοι οι Ελληνες ποσοι ειναι σημερα στην Ελλαδα? 9 εκατομοιριαΖ, τους νόμιμους τους μέτρα η Εβραικη κυβερνηση στον ύπνο της. ΠΟΣΟΥΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 10 με 11 Δεκεμβρίου του 2018, στο Μαρακές του ΜΑΡΟΚΟΥ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ, ΟΗΕ!εμεις που είμασταν παρόντες στο Ζμαροκο, δημοσιεύσαμε σε ΟΛΛΕΣ τις χωρες τις Ευρώπης τους αριθμους για καθε Χωρα.Και γιαυτο μας διώξανε απο ΟΛΛΕΣ τς Χωρες της Εβραικης Σιωνιστικής Ευρώπης, απο τα ΦΒ.Κοιμηθητε ακομη με τις μπούρδες που σας λενεΚατα διαταγην του Εβραϊκού ΠΟυ, που ανοικει στον ψυχοπαθή, άρρωστο Ζ Βιλλ Gates, κατα μυσο, ο οποιος σας λεει οτι θα θεραπευθείτε απο την Κορώνα με τα 10 εμβόλια που εχει έτοιμα για τον Πλανιτη και τιειναι η Κορωνς ΙοσΖ.? ΜΙΑ ΓΡΙΠΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΔΙΕΤΑΞΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΥΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ, ΑΠΟ ΕΝΓΚΕΦΑΛΙΚΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΟΥΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΡΤΕ ΜΕ Ο ΟΝΟΜΑ ΚΟΡΩΝΑ ΙΟΣ, οι ιδιοι οι γιατροί οι νοσοκόμες Ζ Εβραιοι. Και εσεις τα κουτουρνιθια αντι να ακούσετε τι σας λεει ο Ρόμπερτς Κεννεδυ, ο δόκτορ Rashid BUTTAR, που σας λεει να μην φοράτε τις μάσκες, σκοτώνουν!, LYNETTE ZANG, DAVID ICKE,AΠΟΣΤΟΛΟ ΓΑΤΣΙΑ, Ακούστε ηλίθιους σαν τους Sociopathic imperialists ,Oligarchs, Bill Gates που ευκρινώς να εμβολιάσεις 7, Δισεκατομοιρια αντρωπους, διοτι ο πατέρας του του βρε αυτην την ιδεα στο αδειο του κεφαλι! Πηγενετε να διαβαστε για τους SABBATIAN -FRANKISTS, THE DEATH CULT WHICH GOVERN THIS PLANET, I AM SURE YOU HAVE NO IDIA WHO THEY ARE BECAUSE, IN FRONT OF THEM STAND, BILLL GATE, FAUCI και οι τσαρλαντανοι σε ΟΛΛΕΣ τις χωρες, που πληρώνονται δις για να σας λενε ψεφτιες, Τελειώνω, για βία σας ανακοινώσω, κατι που σιγουρα δεν εχετε ακούσει. το διαβασα σε ενα άρθρο του καταπλικτικου κυρίου Τραιανου Παναγιώτη, το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΕΑΜ Β’-ΥΔΡΟΧΟΣ, ΜΑΙΟΣ 30 2020 at 02:05:20. ενα μονον να σκέφτεται λεει ο Κ. Τραϊανός, να θυμάται για τον ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ, ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ, ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΟΙΡΙΑ ,, τοσα έκλεψαν μεσα σε λίγες μέρες οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ.

Μπούρδες...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications