Στο Ισραήλ το πρώτο ταξίδι του Μητσοτάκη μετά την άρση των μέτρων. Που αλλού;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Αυτό θα είναι το πρώτο του ταξίδι μετά την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η επίσκεψη αναμένεται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί ακριβής ημερομηνία.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», το ταξίδι του πρωθυπουργού επέρχεται εν μέσω της απόφασης της Τουρκίας να προχωρήσει στη χορήγηση αδειών για έρευνες υδρογονανθράκων στα έξι ναυτικά μίλια από τα ελληνικά νησιά. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει τη στήριξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο και της συμμαχίας των δύο χωρών.

Στο μεταξύ, ο Μητσοτάκης, το απόγευμα της Τετάρτης, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της φερόμενης Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πρόεδρο της φερόμενης Δημοκρατίας:μέχρι και στο ίντερνετ έχουν επιβάλει αληθινή χούντα τύπου Στάλιν, και οι μαρξιστικές σελίδες τους τεράστια απήχηση σε facebook google (μονο οι ηλίθιοι που τις διαβαζουν δεν ξέρουν ότι ειναι μαρξιστικές,και μετά περιμένουν "καλύτερες μέρες στην Ελλαδα" μέχρι οι μαύροι στην Αμερική τον "ναζι Τραμπ" ψηφίσαν, ετσι τον έλεγαν πριν τις εκλογές οι έγκυρες πήγες τους στην Αμερική ), βρείτε μια ανεξάρτητη πηγή να εμφανίζεται με εικόνες στην αναζήτηση google, άσε το facebook που εδω και 4 χρονιά κανει σκόπιμη μείωση απήχησης σε ανεξάρτητες πήγες.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο. Ανέφερε επίσης, ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί την ένταση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί και αυτή η ένταση.

Πρόσθεσε δε ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη και επεσήμανε πως «η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά την απόφαση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Τουρκίας να ζητήσει άδειες για την έναρξη ερευνών σε θαλάσσια οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές.

Οι έρευνες αυτές εδράζονται στην πάγια θέση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης του δικαιώματος των νησιών για την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας. Επομένως, θεωρεί ότι τα ελληνικά νησιά δεν διαθέτουν δικαιώματα πέραν των έξι μιλίων, δηλαδή πέραν των χωρικών υδάτων.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Σιχαμένος....

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications