9χρονο κορίτσι λιποθύμησε από την πείνα στην Ρόδο - Άνεργη η μητέρα του λόγω της καταστροφής στον τουρισμό!

Το «lockdown» και η απαγόρευση κάθε οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα λόγω του κορωνοϊού, αύξησε κατακόρυφα την φτώχεια στην χώρα με αποτέλεσμα 9χρονο κορίτσι να καταρρέει από την πείνα σε φούρνο, που είχε πάει με τη μητέρα του για να αγοράσουν ψωμί.

Όπως έγινε γνωστό, η 9χρονη μαθήτρια έχασε τις αισθήσεις της λόγω πείνας, με τη μητέρα της να είναι άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος που αναζητεί, μάταια, εργασία. Έχει και μία δίδυμη αδερφή.

Η μητέρα της έχει υποστεί τις άμεσες συνέπειες του «lockdown» αφού ο τουρισμός έχει καταστραφεί και φυσικά δεν μπορεί να βρει εργασία από την στιγμή που... περισσεύουν πλέον θέσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η πανδημία του κορωνοϊού και το κλείσιμο των ξενοδοχείων έφερε τη μητέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ προσπαθεί να θρέψει μόνη της τα δύο της παιδιά, καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια.

Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και εκείνη παραμένει άνεργη, με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες τις δικές της και των δίδυμων κοριτσιών της.

Ο Θανάσης Σταμούλης, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, επιβεβαίωσε το συμβάν κι αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνει το «σμαραγδένιο νησί» από την οικονομική ύφεση που έχει επέλθει λόγω των κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων που απασχολούν την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Έρχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους... Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι... νέκρα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications