«Προ των πυλών» η κακοκαιρία στην Αττική - Καταρρακτώδης βροχή σε Σπάτα - Χαλάζι στα Μεσόγεια

Σφοδρή βροχόπτωση πλήττει εδώ και λίγη ώρα περιοχές της Αττικής, με το όλο σκηνικό του καιρού να μη θυμίζει τέλη Ιουνίου, αλλά μέσα Σεπτεμβρίου.

Πυκνό χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού έπεσε στα Μεσόγεια προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες.Η κακοκαιρία η οποία θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε όλη την Ελλάδα.

Οι χαλαζοπτώσεις προκαλούνται σύμφωνα με τους ειδικούς καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και έχουν τη μορφή ψυχρής λίμνης, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος και τα αυξημένα ποσά υγρασίας, θα ευνοήσουν την ανάπτυξη καταιγίδων με τα εντονότερα φαινόμενα όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή να εκδηλώνονται κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας.

Αυτό το είδος καταιγίδων της θερμής περιόδου του έτους, ευνοεί την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Κόρινθο που πλήττεται τις τελευταίες ώρες από ισχυρή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στα Αθίκια Κορινθίας
Η κακοκαιρία σάρωσε κυριολεκτικά την Κόρινθο, «αδειάζοντας» στην περιοχή μεγάλες ποσότητες νερού, με συνέπεια να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications