Η σχέση του Τζόρτζ Σόρος και του OPEN SOCIETY με τις παγκόσμιες ταραχές και το “Black Lives Matter”

Το ακροαριστερό κίνημα του Black Lives Matter εδώ και εβδομάδες «καίει» τις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ . Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το OPEN SOCIETY του Τζωρτζ Σόρος είναι από τους πιο βασικούς υποστηρικτές του ,μαζί με μεγάλες τράπεζες.

Πως δημιουργήθηκε το “Black Lives Matter”. Ως οργανισμός ιδρύθηκε αρχικά το 2013, μετά την απαλλαγή του Τζορτζ Ζίμερμαν για τη δολοφονία του Τράιβον Μάρτιν. Συνιδρυτές είναι οι Αλίσια Γκάρζα, Οπάλ Τομέτι και Πάτρις Κούλορς

Η Οπάλ Τομέτι είναι μέλος της «Μαύρης Συμμαχίας για τη δίκαιη μετανάστευση», μια οργάνωση που παραδέχεται ανοιχτά ότι είναι ενάντια σε «καταπιεστικά νομοσχέδια για τη μετανάστευση» και υποστηρίζει πιο ανοιχτά σύνορα στη δήλωση αποστολής της.

Οι κύριοι διοργανωτές τους είναι ένας οργανισμός με έδρα το Ντελαγουέρ που ονομάζεται Black Lives Matter Global Foundation, INC, και είναι πολύ δημοφιλής στα κοινωνικά μέσα. Η Κούλορς είναι ο στρατηγικός σύμβουλός τους, ενώ η Kaliee Scales είναι διευθύνων σύμβουλος. Πρόσφατα προκάλεσε αντιπαράθεση με αφορμή την άρνηση να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα οικονομικά του οργανισμού.

Υπάρχει ένα πιο ριζοσπαστικό κίνημα, το Movement For Black Lives (κίνημα για τις μαύρες ζωές), που είναι πιο ανοιχτά μαρξιστές από τους πιο μετριοπαθείς ομολόγους τους του BLM.

Το κίνημα αυτό υποστηρίζει επίσης ανοιχτά την κατάργηση του καπιταλισμού και της αστυνομίας στο σύνολό της, ενώ υποστηρίζει τον μαύρο διαχωρισμό με τις μαύρες μόνο κοινότητες με το δικό τους νόμο.

Ποιος όμως χρηματοδοτεί αυτές τις ομάδες; Από τους μεγαλύτερους “δωρητές” του MFBL είναι η Alliance for Global Justice (Συμμαχία για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη), μια σκιώδης αριστερή οργάνωση που χρηματοδοτεί διάφορα δικτατορικά καθεστώτα στην Λατινική Αμερική εκεί και ισχυρίζεται ότι συνδέεται με την Antifa.

Έχει επίσης υποστηρίξει εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις στο παρελθόν όπως η Αλ Κάιντα , ενώ υποστηρίζει την Παλαιστίνη στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης, θέλοντας να αφαιρεθεί το συνοριακό τείχος του Ισραήλ με τη Γάζα.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ (AFGJ) είναι ένα «πλυντήριο» δωρεών, η οποία λαμβάνει χρήματα από διάφορους εταιρικούς δωρητές, όπως το Open Society του Τζ.Σόρος, η εταιρεία παγωτού Ben & Jerry’s, το Tides Foundation και το Πανεπιστημιο της Νέας Υόρκης, μεταξύ πολλών άλλων, τα οποία ανακατευθύνει σε σκοπούς με τα οποία δεν θα ήθελαν να συνδεθούν απευθείας τα συγκεκριμένα ιδρύματα κι εταιρίες.

Ένας από τους αξιοσημείωτους υποστηρικτές των BLM είναι φυσικά το Open Society Foundation, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο «φιλάνθρωπο» Τζορτζ Σόρος. Ο Σόρος έχει χρηματοδοτήσει πολλά αριστερά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των ετών, συμπεριλαμβανομένων αυτών των MoveOn.Org και Media Matters.

Τα τελευταία χρόνια, έχει χρηματοδοτήσει το BLM, την εκστρατεία υπέρ των εκτρώσεων στην Ιρλανδία και τις εκστρατείες δημοψηφίσματος υπέρ της ΕΕ στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ συγχρόνως χρηματοδοτεί έμμεσα το κίνημα Occupy Wall Street.

Άλλοι εταιρικοί δωρητές περιλαμβάνουν μεγάλες τράπεζες, όπως 10.000 $ από το Bank of America Charitable Foundation, 10.000 $ από το Aetna Foundation, $ 5.000 από το Bank of America Charitable Gift Fund, 119.000 $ από το Fidelity Investments Charitable Gift Fund και 21.100 $ από το Schwab Charitable Fund.

Η προαναφερθείσα εταιρεία στο Delaware που είναι υπεύθυνη για το κύριο κίνημα BLM εξαρτάται από μια ΜΚΟ που ονομάζεται Thousand Currents όσον αφορά το κομμάτι της χρηματοδότησης και πολλά χρήματα προέρχονται επίσης από πωλήσεις εμπορευμάτων, όπως προβάλλεται στο προφίλ τους στο Twitter. Υπάρχει επίσης ένα υποκατάστημα της Καλιφόρνιας που ονομάζεται Black Lives Matter Foundation, με έδρα το Canyon Creek, αλλά δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκεί, με μόνο τη φορολογική απόδειξη του το 2017 που είναι διαθέσιμη.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

O SOROS μου παράλει, αηδείια, ειναι ενα πτώμα που αιωρείται! αλλα θελει τωρα να καταστρέψει την Αμετοκη, οπως εκανε εχει χρονια οταν κατέστρεψε την Αγγλία. Ο δυστηχεις αυτοσανθρπακος, δεν του έμειναν πλεοδυναμεις, Αλλα το προβλημα του ειαι οτι μετριετάιμε τους Ροθτσαιλδς! Και το βλεπουμε,με γηνεκες 60 χρονια ποιο μικρές απο αυτον,και κορδώνετε ο δυστηχης.Ειναι για γέλια, η για κάματα!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications